TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Agenda d'actes i cursos

← Tornar a llistat d'activitats

Divendres, 24 de març de 2017

Workshop TIC, Terminologia i Salut

La tecnologia al servei de la comunicació amb i entre els pacients

Lloc
Campus del Poblenou, Àrea Tallers - Aula d'informàtica 54.003
Horari
De 9:30 a les 14:00 h.

Un dels principals obstacles de la comunicació entre professionals de la sanitat i entre els professionals i pacients és la terminologia mèdica. Els termes mèdics, que al principi solen ser unívocs, inequívocs i innocents, quan s'usen en discursos per grups de persones amb unes característiques personals semblants -o no-, poden acabar sent semànticament foscos, polisèmics, poc precisos i, fins i tot, amb connotacions pejoratives. 

Des de diversos sectors, hi ha iniciatives que utilitzant la tecnologia actual intenten acostar la informació sanitària a les persones i afavorir una comunicació més fluïda.

A la primera part del Workshop TIC, Terminologia i Salut es durà a terme un taller sobre com gestionar la terminologia en un hospital, i a la segona part del matí es presentaran diversos projectes que es plantegen des de diferents perspectives, reptes relacionats amb els textos i les comunicacions en l'àmbit sanitari.

Inscripcions:

L'assistència a la jornada és gratuïta però es necessària inscripció prèvia. Tots els assistents rebran un certificat d'assistència.

Trobareu més informació a https://www.upf.edu/web/medicina_comunicacio/activitats

Organitza:

Grup IULATERM de la UPF i grup PSINET de la UOC

Compartir

24 Març 2017