TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut

Setembre 2013

#60

Tots els números

Ja es pot consultar la publicació “Pla Estratègic 2013-2017 i Memòria 2012” de la Fundació TicSalut

El passat mes de març el Patronat de la Fundació TicSalut va aprovar el Pla Estratègic 2013-2017. Aquest és un full de ruta que ha de permetre que l’organisme es converteixi en un agent facilitador de la transformació del model assistencial de salut i social mitjançant les TIC a Catalunya i, a més, s’ha dissenyat per assolir els objectius TIC del Pla de Salut 2011-2015 del Departament de Salut. El Pla Estratègic i la Memòria 2012 de la fundació ja es poden consultar en una publicació online des d'ordinadors i des de dispositius mòbils.

Llegir més

La Fundació TicSalut coordinarà a nivell europeu el projecte UNWIRED Health

Aquest mes de setembre s’inicia aquest projecte, el primer que utilitza la compra pública precomercial (CPP) amb una aplicació final real, en aquest cas, l’adquisició d’innovacions en mHealth.

Llegir més

Manquen apps per a algunes de les malalties més comunes al món, com l’anèmia, la pèrdua auditiva o la baixa visió

Cal que investigadors i desenvolupadors treballin per omplir el buit existent d’apps, segons un estudi de la Universitat de Valladolid.

Llegir més

Entrevista

Responsable de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut

Entrevista al Dr. Gabriel Capellà

El Dr. Gabriel Capellà és el nou responsable de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut; durant els darrers quatre anys, ha estat el director científic de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Format com a cirurgià general i de l’aparell digestiu a l’Hospital de Sant Pau, l’interès per la investigació translacional del càncer el va dur a una estada postdoctoral amb el Dr. Manuel Perucho a l’Institut d’Investigacions Biològiques de Califòrnia als Estats Units. A la tornada, es va incorporar al Laboratori de Recerca Gastrointestinal de l’Hospital de Sant Pau i més tard a l’Institut Català d’Oncologia, on ara és el Director del Programa de Càncer Hereditari.

Llegir més