TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut

febrer 2015

#76

Tots els números

m-Resist: Salut mòbil per a les persones amb esquizofrènia resistent al tractament

m-Resist. Aquest és el nom del primer projecte europeu de salut mòbil dedicat a desenvolupar un programa terapèutic per a les persones amb esquizofrènia resistent al tractament. L'objectiu és implicar els pacients i els seus cuidadors en la gestió de la malaltia, així com fer passos endavant en el coneixement d'aquesta a través de l'estudi de models predictius. Catalunya acull, juntament amb Israel i Hongria, un dels tres pilots amb usuaris reals que es portaran a terme. El projecte està coordinat per la Fundació TicSalut i l'encapçala clínicament l'Hospital Sant Pau i tecnològicament l'institut de recerca iMinds de Bèlgica.

Llegir més

mHealth per posar més a l'abast dels ciutadans els serveis de salut i benestar

Catalunya acull la primera estratègia mHealth que s'impulsa a Europa. Es tracta del Pla de Mobilitat mHealth.cat, aprovat pel Govern i que arriba amb un objectiu: posar els serveis sanitaris i de benestar a l'abast a través de les tecnologies mòbils. Per a aconseguir-ho, es crearà un aparador segur d'aplicacions del sector de la salut i els serveis socials.

Llegir més

Estratègies d'avaluació de la telemedicina que poden provar la seva eficàcia

Per tal que pacients i professionals assimilin més fàcilment la telemedicina, cal tenir evidència de la seva efectivitat. Aquest és l'objectiu d'un estudi que ha analitzat les estratègies d'avaluació de projectes de telemedicina i dels problemes que es troben, per tal de poder crear un model pràctic que pugui valorar equitativament els casos reals.

Llegir més

Entrevista

President de la Sociedad Española de Informática de la Salud

Entrevista a Don Luciano Sáez Ayerra

Don Luciano Sáez Ayerra és informàtic expert en el sector de la salut, ha estat Subdirector General de Sistemes i Tecnologies de la Informació del Ministeri de Sanitat i Consum i Director de la Unitat de Coordinació d'Informàtica Sanitària a l'Institut de Salud Carlos III. Des de fa 23 anys, presideix la Sociedad Española de Informática de la Salud (SEIS), una entitat científica que busca promoure i millorar l'ús de les TIC en l'entorn sanitari. Aquest any, SEIS ha reconegut a la Fundació TICSalut als Premios Nacionales de Informática de la Salud per la feina realitzada per difondre la implantació de les TIC. A més, properament, l'entitat celebrarà INFORSALUD, el Congrés Nacional d'Informàtica de la Salut, en què la Fundació tindrà també presència.

Llegir més