TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut

13 de maig 2015

#79

Tots els números

La seguretat dels pacients en l’ús de les TIC en salut, tema a debat en diferents jornades professionals

Repassem les dues jornades celebrades recentment al voltant de la seguretat dels pacients en l'ús de les TIC: la 6a Jornada Monogràfica Seguretat del Pacient i Medicaments i la Jornada ‘Seguridad del Paciente 3.0: Papel de las TIC y redes sociales’ (FIDISP).

Llegir més

Fòrum d’Interoperabilitat en Salut a Barcelona amb la col·laboració de la Fundació TicSalut

Els dies 22 i 23 d’abril es va celebrar, a la sala d’actes del Cibernàrium de Barcelona, la cinquena edició del Fòrum d’Interoperabilitat en Salut. Organitzada per la Sociedad Española de Informática de la Salud (SEIS), i amb el suport de la Fundació TicSalut, l’Ajuntament de Barcelona i el programa “red.es” del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, les jornades van convocar-se amb l’objectiu de debatre sobre l’evolució de la normativa que soluciona requeriments que estan en constant evolució.

Llegir més

La Fundació TicSalut presenta a Pequín la història clínica compartida i els grups de morbiditat ajustats

El passat 23 i 24 d’abril la Fundació TicSalut va assistir al “Fòrum d'Innovació Mèdica, Aplicació i Desenvolupament 2015” celebrat a Pequín. Organitzat pel Ministeri de Salut de la Xina, el fòrum vol ser un punt de trobada d’investigadors, professionals de la salut i alts càrrecs sanitaris xinesos que té per objectiu recopilar informació d’experts d’arreu del món sobre la gestió de la salut i les noves tecnologies.

Llegir més

Entrevista

Entrevista a la Secretària General del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

Roser Fernández: "La Història Clínica compartida és l'element clau per situar el pacient al centre del sistema i garantir la continuïtat, la seguretat i la qualitat assistencial".

Roser Fernández i Alegre és la Secretària General del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, des de fa més de quatre anys. Com a Secretària General li correspon la coordinació de la planificació estratègica i de la gestió de les polítiques públiques en l’àmbit de la salut i el seu impacte en l’elaboració del pressupost del Departament. En l’actualitat, i arrel del Decret 119/2014 que reestructura el Departament de Salut, l’Àrea de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions passa a dependre de la Secretària General. Per aquest motiu, des del Flash TicSalut, volem conèixer quin serà l’impacte d’aquesta reestructuració a l’entorn de les noves tecnologies en salut i quins projectes estratègics es plantegen a mig termini.

Llegir més