TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut

10 de setembre de 2015

#82

Tots els números

‘Enfermería Blog’, una nova app dirigida a professionals i estudiants d’infermeria

La nova aplicació mòbil creada per l'infermer Jordi Mitjà, és un recopilatori d'informació actualitzada i veraç. “Les noves tecnologies ens donen possibilitats que no existien abans i que les infermeres hem d'aprofitar”, afirma el seu creador.

Llegir més

ISSISCAT i C@tSalut La Meva Salut presents a l'edició del mes d'agost de la revista de la Sociedad Española de Informática de la Salud (SEIS).

i-SSIS.Cat és un projecte d'interoperabilitat nascut per facilitar la integració entre els diferents sistemes d'informació dels proveïdors de salut i serveis socials, mentre que Cat@Salut La Meva Salut (LMS) és un espai digital personal, de consulta i de relació, que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i d'altres serveis en línia per fer tràmits, consultes i tenir cura de la seva salut.

Llegir més

La Fundació TicSalut participarà a la SNOMED CT EXPO 2015 que es realitzarà a finals d’octubre a Uruguai

Els propers dies 29 i 30 d’octubre es realitzarà la SNOMED CT EXPO 2015 a Montevideo, Uruguai. El congrés, organitzat per l’IHTSDO (International Health Terminology Standards Development Organisation), té per objectiu crear un espai on compartir experiències d’adopció i ús de SNOMED CT d’arreu del món

Llegir més

Central de Resultats: una aposta clau del Govern per millorar la salut dels catalans

Durant el passat mes de juliol va tenir lloc la presentació, per quart any consecutiu, dels informes del 2014 en els àmbits hospitalari, d’atenció primària, sociosanitari i de salut mental i addiccions, organitzada a Barcelona per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), uns informes que han permès millorar l'eficiència del sistema sanitari públic català al llarg dels últims anys. Des de l’any 2010 es recullen i s’analitzen els resultats i indicadors de qualitat de l’assistència dels centres del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT). Es tracta d’un instrument únic a Europa d’aquestes dimensions.

Llegir més

Entrevista

Juan Lucas Retamar, Subdirector de Tecnologías de Ia Información y las Comunicaciones del Servicio Andaluz de Salud

"Hem d'entendre al ciutadà com una peça clau del sistema sanitari actual"

Els sistemes d'informació hospitalària (SIH) o sistemes d'informació en salut són un conjunt de programes de còmput instal·lats en un hospital que permeten, entre altres coses, portar un control de tots els serveis prestats als pacients, l'obtenció d'estadístiques generals de els mateixos, els seus dades epidemiològiques i detallar el cost de l'atenció prestada a cada pacient. Gràcies als SIH els hospitals poden portar un estricte expedient clínic en format electrònic, obtenir les dades sobre el tractament del pacient de forma més segura i eficient i permet que les agències de Salut puguin tenir un control sobre les malalties, prevenint brots o epidèmies. Per conèixer més detalls sobre aquests Sistemes d'Informació i la seva interacció amb la resta d'elements que conformen l'entorn sanitari, parlem amb Juan Lucas Retamar, Sotsdirector de Tecnologies de Ia Informació i les Comunicacions del Servei Andalús de Salut (SAS. Conselleria de Salut) , amb experiència recent en l'extensió de Diraya (la Història de Salut Digital a Andalusia) en hospitals, així com la renovació de la prescripció i la dispensació farmacèutica.

Llegir més