TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut

15 d'octubre de 2015

#83

Tots els números

Impacte de l’Internet de les Coses a l’entorn salut: un repte que involucra a tots els actors

El passats dies 25, 26 i 27 de setembre va celebrar-se a Barcelona l’IOT Solutions World Congress Barcelona, el primer congrés mundial sobre l’Internet de les Coses (Internet Of Things), un concepte que està començant a guanyar rellevància en el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), i que pot suposar un abans i un després en la manera en la qual els dispositius es comuniquen a través de la xarxa. No obstant, tot i les oportunitats que presenta, encara s’ha de veure quin serà l’impacte real en diferents sectors com la industria i serveis. En el cas del sector salut i benestar social, cal analitzar com pot suposar una millora en la provisió de serveis al ciutadà, i un millor aprofitament dels recursos per part dels proveïdors.

Llegir més

En marxa l'enquesta del Mapa de Tendències 2015 per conèixer el nivell de desplegament de les TICs en les entitats sanitàries de Catalunya (SISCAT)

Un any més, i aquesta serà la 9a edició, la Fundació TicSalut seguint l'encàrrec del Departament de Salut, posa en marxa el Mapa de Tendències 2015, en el que es pretén conèixer el nivell de desplegament de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TICs) en les entitats sanitàries de Catalunya (SISCAT), així com les tendències internacionals de l'aplicació de les TICs en el sector salut. Com a novetat principal d'aquest any, destacar que les entitats disposen de la càrrega de respostes de l'edició anterior en algunes preguntes, on simplement hauran de comprovar si continua tenint la mateixa resposta o s'ha d'actualitzar en cas de què hagi canviat.

Llegir més

Nous Serveis Web a Producció a HC3 i Cas d’èxit del Consorci Sanitari de Terrassa

Informem que ja es troben desplegats a l’HC3 tres nous serveis web: Curs Clínic Compartit d’Atenció Primària, Nou Pla d'Intervenció Individualitzat Compartit estructurat 2.0 i Agenda integrada. Ens fem ressò també del Cas d’èxit d’Integració de l’estació clínica de treball amb l’activitat publicada a l’HC3 del Consorci Sanitari de Terrasa.

Llegir més

Identificació de perfils de «Integrating the Healthcare Enterprise» per al seu ús com a referència en la contractació pública

Carlos Gallego, responsable de l'Oficina d'Estàndards i Interoperabilitat de la Fundació TicSalut, analitza la decisió de la Unió Europea relativa a la identificació de Perfils IHE per al seu ús com a referència a la contractació pública.

Llegir més

Publicats dos articles sobre el Diccionari Clínic per iSalut i l’ús de servidors terminològics a la revista Papeles Médicos de la SEDOM

La Fundació TicSalut ha participat en la redacció de dos articles que s’han publicat al darrer número de la revista Papeles Médicos, editada per la SEDOM (Sociedad Española de Documentación Médica): • Rius A., Pratdepàdua C., Ayza J., Nozal M., Rovira M. (2015). Diccionario Clínico para iSalut. Papeles Médicos, vol.23 num.2, 28-34. • Rius A., Pratdepàdua C., Ayza J., Janer L. (2015). Automatización de la codificación de información clínica mediante servidores terminológicos. Papeles Médicos, vol.23 num.2, 43-48.

Llegir més

Entrevista

Catalunya té una experiència formidable i molt exitosa en la gestió de la salut i a Colombia tenim una alta capacitat científica, amb professionals molt ben formats i experiències valuoses

"La relació amb Catalunya permetrà al Sistema de Salut de Colombia tancar escletxes de coneixement en molt poc temps"

El Dr. Rafael Ortiz Martínez és el coordinador executiu de l'Observatori de Salut Pública de Santander (Colòmbia), entitat creada el 2004 amb l'objectiu de ser un referent de la situació de salut del Departament. Actualment el Dr. Ortiz forma part de l'equip que lidera la gestió del projecte d'implementació d'un sistema d'història clínica electrònica unificada per a Santander, l'objectiu del qual és connectar a través d'una plataforma d'interoperabilitat els sistemes d'història clínica d'onze hospitals de baixa complexitat (dels 74 en total) amb els seus referents de mitjana (sis) i alta (dos) complexitat. La xarxa pública de prestació de serveis de salut assisteix a 87 municipis en els quals habiten 2 milions de persones.

En aquest context, el Departament de Salut de Catalunya i el Departament de Santander de Colòmbia treballen de manera conjunta per compartir coneixement i intercanviar experiències sobre els diferents sistemes de gestió de la informació i els models d'interoperabilitat. Coneguem-ne més detalls.

Llegir més