TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut

12 de gener del 2016

#86

Tots els números

‘Salut Digital’, eix central de la Jornada de presentació del Mapa de Tendències 2015 de la Fundació TicSalut

Durant la Jornada del passat 18 de desembre del Mapa de Tendències en TIC i Salut van presentar-se els resultats de l’enquesta TIC realitzada per novè any consecutiu en l’àmbit dels centres de salut de Catalunya, el Portal App Salut i la Plataforma de Salut Digital, entre d'altres temes.

Llegir més

L'ús de les TIC per millorar la qualitat de vida de pacients amb claudicació intermitent

Meritxell Davins, metgessa de la Unitat de Cirurgia Vascular del Consorci Sanitari del Maresme, ha presentat una tesi doctoral en que es fa ús de les TIC per millorar la qualitat de vida de pacients amb claudicació intermitent. La tesi té com a objectiu constatar els beneficis d'educar el pacient perquè aquest esdevingui el que es coneix com a “pacient expert”.

Llegir més

Sala d'espera interactiva a partir de codis QR

El servei de psicologia i psiquiatria de l’Hospital Sant Joan de Déu ha posat en marxa la Sala d'Espera Interactiva coincidint amb la inauguració de les noves consultes externes de salut mental. Els pacients i famílies podran obtenir informació i consells útils sobre problemes de salut, informació de l’Hospital i del servei de psiquiatria i psicologia a través dels codis QR disponibles a la sala d’espera. Amb la popularitat dels telèfons mòbils intel•ligents, la lectura dels codis QR s’ha tornat molt senzilla, ja que només cal enfocar el codi a la pantalla del dispositiu. En menys d’un minut els pacients i famílies poden accedir a la informació.

Llegir més

Entrevista

El Director de TicSalut analitza quins reptes presenta el nou any en la vesant de les TIC en salut i benestar i quin paper hi tindrà la Fundació.

Dr. Francesc Garcia Cuyàs: "El 2015 ha sigut un any clau per projectes d'alt impacte en el sector, com és La Meva Salut i La Història Clínica Compartida"

El canvi d’any comporta fer balanç del període que deixem enrere i, alhora, enfocar els pròxims reptes que depararan l’any. En aquest sentit, obrim el Flash TicSalut de gener entrevistant al Dr. Francesc Garcia Cuyàs, Director de la Fundació TicSalut, qui analitza, un any més, quins reptes presenta aquest 2016 en la vesant de les TIC en salut i benestar i quin paper hi tindrà la Fundació. 

Llegir més

Estàndards i Interoperabilitat

Diccionari Clínic per iSalut: avenços 2015 i pròxims passos

En el darrer butlletí del Flash TicSalut de desembre vam fer-nos ressò de la presentació del Diccionari Clínic per iSalut a la VII reunió de la xarxa RELACSIS (Reunión de la Red Latinoamericana y del Caribe para el Fortalecimiento de los Sistemas de Información) a San José, Costa Rica. La Fundació TicSalut, representada per l’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat va participar-hi aportant un pòster sobre el Diccionari Clínic per iSalut. Finalitzat l’any, és bon moment per analitzar quines actualitzacions s’han dut a terme i quins són els pròxims projectes en aquest 2016.

Llegir més

  • Vídeo de cloenda de la Jornada del Mapa de Tendències

    Vas assistir a la jornada del Mapa de Tendències en TIC i Salut 2015? Busca't en el vídeo de cloenda i reviu els millors moments.

  • Grup TicSalut a Linkedin

    Aprofitem per recordar que disposem d'un grup de debat a l'entorn de les TIC i la salut a la xarxa social LinkedIN amb més de 1.700 membres. Si vols participar de les converses que s'hi originen, dóna-t'hi d'alta avui mateix.