TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut

15 de setembre, 2016

#93

Tots els números

En marxa l’enquesta del Mapa de Tendències en TIC i Salut d’enguany

Un any més, seguint l’encàrrec del Departament de Salut, la Fundació TicSalut posa en marxa l’enquesta del Mapa de Tendències 2016, estudi que des de l’any 2007 pretén conèixer el nivell de desplegament de les TIC en les entitats sanitàries de Catalunya i que s’articula mitjançant una enquesta online a tots els centres del SISCAT. Aquest any l’enquesta s’estructura en tres parts: la primera manté el contingut de les anteriors edicions però ha estat actualitzada i abreujada de forma notòria; les altres dues, independents de l’anterior, s’estrenen en fase pilot, i es busca un nou enfoc assistencial i d’atenció al ciutadà respectivament.

Llegir més

3a edició del Màster en Cronicitat i Dependència

El proper mes d’octubre s’inicia la 3a edició del Màster Universitari en Cronicitat i Dependència (MUCD). Un màster orientat cap a la recerca i dirigit a professionals de la infermeria, fisioteràpia, treball social i metges que vulguin accedir a un Programa de Doctorat.

Llegir més

Dos estudiants de Mataró creen “Building a hand”, una pròtesi de mà a través d’una impressora 3D

Ariadna Campoy i Max Montero són dos estudiants de 17 anys (2n Batxillerat) de l'Escola Pia Santa Anna de Mataró, que estan desenvolupant el seu treball de recerca amb l’objectiu de crear una pròtesi de mà mitjançant una impressora 3D, la qual es mourà a través del moviment del canell. “El nostre treball consisteix a fer, dissenyar, imprimir i muntar una pròtesi amb el programa de disseny i modelatge 3D Blender i imprimir el fitxer .stl amb una impressora 3D”, declaren.

Llegir més

Entrevista

Sr. Ain Aaviksoo, Secretari Diputat General d'e-Serveis i Innovació de la cartera de Benestar Social de la República d'Estònia

"Catalunya és i ha estat un model a seguir i líder en molts aspectes quan es tracta de solucions digitals en l'assistència sanitària"

El Sr. Ain Aaviksoo és Secretari Diputat General d'e-Serveis i Innovació de la cartera de Benestar Social de la República d'Estònia, a més de treballar vinculat a la Comissió Europea en diverses comissions i observatoris centrats en establir pautes i polítiques de millora del sistema de salut dels països membres. Aaviksoo va ser convidat a inicis d'aquest mes de setembre per la Fundació TicSalut per intercanviar punts de vista sobre les darreres novetats de les TIC i Salut. Us apropem les seves reflexions sobre l'actualitat.

Llegir més

Estàndards i Interoperabilitat

L'OFSTI publica la 6a versió de l’extensió catalana de SNOMED CT

En aquesta nova versió s’han actualitzat els diferents subconjunts amb les versions internacionals de SNOMED CT INT del 31-01-2016 i ES-ARG del 30-04-2016, eliminant conceptes inactius i substituint-los pels corresponents actius.

L'Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat (OFSTI) de la Fundació TicSalut ha publicat la 6a versió de l'extensió catalana de SNOMED CT a data del 05-08-2016. En aquesta nova versió s’han actualitzat els diferents subconjunts amb les versions internacionals de SNOMED CT INT del 31-01-2016 i ES-ARG del 30-04-2016, eliminant conceptes inactius i substituint-los pels corresponents actius.

Llegir més