TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut

14 d'octubre, 2016

#94

Tots els números

Darreres novetats de l'IoT Solutions World Congress

Arriba a Barcelona la segona edició del IoT Solutions World Congress. El congrés, que se celebra del 25 al 27 d'octubre a Fira de Barcelona, tindrà una àrea dedicada a IoT aplicada a la salut. La Fundació TicSalut participarà al congrés com a “ambassador”, i disposarà d’un espai personalitzat destinat a informar de primera mà sobre les novetats relacionades amb IOT aplicades al sector salut i per parlar, entre d’altres temes, sobre Salut Digital i mHealth.

Llegir més

El projecte m-Resist compleix 18 mesos i inicia el procés de validació amb dues proves pilot

Els passats dies 5 i 6 d’Octubre el consorci del projecte m-Resist, encapçalat per la Fundació TicSalut en el paper de coordinador, es va reunir a la ciutat de Brussel·les per a participar en la sessió de revisió del projecte. Aquesta sessió va permetre als socis del projecte presentar, davant de representants de la CE i d’ un grup d’avaluadors externs, l’evolució i els resultats obtinguts pel projecte al llarg dels primers 18 mesos d’activitat.

Llegir més

Èxit de participació a les Jornades Internacionals TIC Salut i Social

Un total de 450 persones es van inscriure a les sisenes jornades internacionals TIC Salut i Social celebrades a Vic els dies 29 i 30 de setembre. Al llarg dels dos dies, l’edifici El Sucre va acollir diàlegs, taules rodones i la presentació, en diversos formats, de 167 projectes i comunicacions, sempre a l’entorn del repte de l’entrada dels sectors de la salut i del benestar a la societat digital.

Llegir més

Entrevista

Javier Creus, fundador de Ideas for Change i creador de @pentagrowth

"Ara és el moment de crear innovació i models de negoci per a la segona gran onada de noves possibilitats: la internet de les coses i l'abundància de dades"

Javier Creus està considerat un dels pares i líders d'opinió en l'economia de col·laboració, models de negoci oberts i P2P, la innovació dels ciutadans i la societat en xarxa a Espanya. Va participar com a ponent a les 6es Jornades TIC Salut i social celebrades a Vic durant el passat 29 i 30 de setembre. En aquesta entrevista, Creus analitza en quina fase es troba el model de col·laboració en entorns oberts i ens mostra la seva visió sobre el seu futur a curt i mig termini.

Llegir més

Estàndards i Interoperabilitat

Laboratory LOINC Workshop & Committee Meeting

7-8 desembre 2016, Indianapolis

Els dies 7-8 de desembre tindrà lloc a Indianapolis (Indiana) el Laboratory LOINC Workshop & Committee Meeting.

La trobada té per objectiu mostrar als usuaris el funcionament i utilitat de la codificació LOINC, incloent la forma d'assignar les proves locals de laboratori per LOINC amb el RELMA.

Llegir més

 • I Congreso Nacional de eSalud

  Del 2 al 4 de novembre Madrid acull, en col·laboració amb la Asociación de Investigadores en eSalud (AIES). el I Congreso de eSalud i III Congreso de Juegos de Salud.

 • II Jornades d'Immersió Estratègica del Healthtech Cluster

  II Jornades d'Immersió Estratègica + Showroom Data: 20 i 21 d’Octubre 2016 Lloc: Hotel & Conference Center La Mola (Terrassa) Objectiu: Reflexionar sobre els reptes estratègics del negoci de les tecnologies de la salut, conèixer els agents claus del sector, compartir experiències d’èxit i generar nous projectes estratègics. TicSalut hi participarà en una de les taules rodones presentant la plataforma AppSalut. Per a formalitzar l'inscripció, podeu accedir al següent enllaç. Per a més informació, podeu posar-vos en contacte al correu electrònic mpretel@healthtechcluster.com o al 661873342.  

 • És possible crear oceans blaus a la sanitat?

  En aquesta Jornada, la Secció de Gestió Clínica ha volgut centrar l’atenció a l’estratègia de l’oceà blau, basada en l’exitós llibre de W. Chan Kim i Renée Mauborgne. El programa de la jornada es basa en la presentació de dues empreses que han trobat el seu oceà blau en el món sanitari: Buurtzorg Netherlands, en el camp de la infermeria domiciliària, i Doctoralia, una plataforma per facilitar la citació d’especialistes a la medicina privada.

 • II Jornada TIC d'Atenció Primària (TIC AP)

  27 d'octubre al Teatre Monumental de Mataró (c/ Riera, 169)

 • Internet of Things Solutions World Congress

  Del 25 al 27 d'octubre a Barcelona: Internet of Things in healthcare