TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut

10 de novembre, 2016

#95

Tots els números

Realitzats els primers tallers presencials del projecte RACSEL

El passat més d’octubre es van realitzar a Costa Rica i Perú els quatre tallers presencials del projecte RACSEL (Red Americana de Cooperación sobre Salud Electrónica). Aquesta iniciativa té per objectiu definir el marc legal, els estàndards i l’arquitectura de referència, per a la implantació de la Història Clínica Electrònica (HCE), centrant-se en la compartició d’informació entre les regions de Colòmbia, Perú, Uruguai, Xile i Costa Rica.

Llegir més

Nova edició del Fòrum de la BioRegió, trobada indispensable per identificar oportunitats en el sector de les ciències de la vida i la salut

Amb motiu de la celebració del seu desè aniversari, Biocat celebra una nova edició del Fòrum de la BioRegió de Catalunya el proper 25 de novembre al Palau de Congressos de Catalunya per reunir els agents que integren l’ecosistema català de ciències de la vida i la salut, i reflexionar sobre els reptes i les oportunitats que es presenten en l’actual entorn de canvi i transformació sectorial.

Llegir més

OuiShare Fest Barcelona, la festa de la Salut Col·laborativa

El passat 26-27 d’octubre es va celebrar a Barcelona la segona edició del OuiShare Fest Barcelona 2016, l’esdeveniment professional més important en economia col·laborativa, una disciplina economicosocial emergent que explora el potencial de la tecnologia en la reducció dels costos de transacció –val més tres exemples que mil paraules: Uber, Airbnb, Wallapop.

Llegir més

Balanç IoT Solution World Congress

Del 25 al 27 d'octubre va tenir lloc a Fira de Barcelona la segona edició del IoT Solutions World Congress (#IoTSWC).A l'article fem balanc de l'esdeveniment, que en aquesta 2a edició tenia previst superar els bons registres de la primera i crear la millor plataforma possible perquè empreses i experts abordessin junts estratègies i projectes de desenvolupament en IoT.

Llegir més

Entrevista

Stephen Lieber, president i conseller delegat de HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society)

"Els pròxims grans reptes estan relacionats amb l'assoliment de les TIC, gestió del bigdata i els models de predicció".

El Sr. Steve Lieber és el president i conseller delegat de HIMSS, una organització global i sense ànim de lucre centrada en la millora de la salut a través de Tecnologia de la Informació (IT). Amb motiu del pròxim congrés HIMSS Europe World of Health IT (WoHIT) que tindrà lloc a Barcelona els propers 21 i 22 de novembre, hem volgut entrevistar-lo per conèixer la seva visió sobre el sector i el futur més pròxim.

Llegir més

Estàndards i Interoperabilitat

Publicada la nova versió del projecte WiFIS 2.0.2

L'Oficina d'Estàndards i Interoperabilitat ha publicat la nova versió del projecte WiFIS 2.0.2.

L'Oficina d'Estàndards i Interoperabilitat ha publicat la nova versió del projecte WiFIS 2.0.2.

Llegir més

 • Healthcare Social Media Research by Symplur

  Symplur Signals as a research platform has been employed in academic research for several years. Here are three recently published journal articles we would like to highlight.  

 • HIMSS Europe World of Health IT (WoHIT) Conference & Exhibition

  The new HIMSS Europe World of Health IT (WoHIT) Conference & Exhibition will be taking place on 21–22 November 2016 in Barcelona, Spain. The event will gather top European healthcare stakeholders and will be the meeting point for the entire eHealth ecosystem. Through a number of educational sessions with the most experienced speakers to learn from, together with a series of workshops, hospital tours and an interactive exhibition floor, this unique event addresses best practices, practical solutions and cutting edge developments in eHealth.

 • Fòrum de la BioRegió de Catalunya

  El Fòrum de la BioRegió 2016 és una trobada per a la reflexió i el coneixement de l'ecosistema de les ciències de la vida i la salut, on reconeguts experts internacionals ens presentaran exitoses experiències de col·laboració públicoprivada i explicaran cap a on van els subsectors de la biofarma, el tecmed i el digital health. Hi haurà espais pel diàleg i el networking.  Una inversió de temps necessària per tots aquells que vulguin actualitzar-se, descobrir noves maneres de créixer, identificar oportunitats i guanyar competitivitat per afrontar la complexitat d’aquest sector en transformació.   Consulta la pàgina del Fòrum de la BioRegió de Catalunya amb tota la informació sobre el programa, les xerrades, els ponents i altra informació relacionada.

 • Presentació oficial de la Societat Catalana de Salut Digital

  Amb l'objectiu d'informar, debatre, facilitar i accelerar la implementació de models de transformació digital en els serveis de salut i socials a Catalunya, un grup de professionals de diferents àmbits han decidit constituir la Societat Catalana de Salut Digital. El proper dia 1 de desembre, a les 18:00h, tindrà lloc la presentació en públic de la Societat a L'Acadèmia (C/Major de Can Caralleu, 1-7, Barcelona).  La Jornada comptarà amb la participació de Genis Roca, President de RocaSalvatella i expert en com la transformació digital està alterant els entorns personals,professionals i empresarials. Es presentarà la Societat Catalana de Salut Digital oficialment, així com el programa del curs 2016-2017 i les seves respectives sessions. L'acte conclourà amb una sessió de networking entre els assistents. Hi esteu tots convidats!