TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut

12 de gener, 2017

#97

Tots els números

Mapa de tendències 2016: "L'ús del telediagnòstic i la teleconsulta a Catalunya se situa entorn al 70%"

El passat 16 de desembre la Fundació TicSalut va celebrar al TecnoCampus Mataró-Maresme la Jornada del Mapa de Tendències en TIC i salut 2016. L'acte va servir per fer un repàs de l'estat de les TIC en el sector social i sanitari català, així com poder identificar els avenços i les tendències d'aquest any passat i els objectius nous que cal plantejar de cara al 2017.

Llegir més

Catalunya lloc de referència: TicSalut, AQuAS i HUBc premiats com a "reference site"

Catalunya rep el reconeixement com un territori i un ecosistema sanitari líder i referent davant les institucions i les organitzacions europees en l’àmbit de la innovació en l’envelliment actiu i saludable.

Llegir més

Guia de desenvolupament per apps mèdiques (Boston Children's Hospital)

Des de l’Hospital de Nens de Boston s’ha creat una guia per al desenvolupament d’apps en entorns de BYOD (Bring your own device) amb l'objectiu de facilitar la integració de dades i l'adherència en els sistemes de l’hospital. Aquesta guia hauria de servir als metges residents per a capturar, monitoritzar i compartir tasques diàries centrades en el pacient.

Llegir més

Entrevista

La nova Oficina d'Integració de sistemes d'informació socials i sanitaris identificarà experiències d'exit a nivell mundial i valorarà la seva viabilitat a làmbit local

"Vetllar per la integració dels sistemes d'informació entre salut i l'àmbit social és un dels principals reptes per TicSalut de cara el 2017"

El canvi d’any comporta fer balanç del període que deixem enrere i, alhora, enfocar els pròxims reptes que depararan el nou any. Com és habitual, obrim el Flash TicSalut de gener entrevistant al Dr. Francesc Garcia Cuyàs, Director de la Fundació TicSalut, qui analitza quins reptes presenta aquest 2017 en la vesant de les TIC en salut i benestar social i quin paper hi tindrà la Fundació.

Llegir més

Estàndards i Interoperabilitat

La ONC publica una nova actualització de l’Observatori d’Estàndards i Interoperabilitat

L'Oficina de Coordinació Nacional de Tecnologia de la Informació en Salut (ONC) va publicar, a finals de desembre del 2016, una nova versió de l’Observatori d’Estàndards i Interoperabilitat (ISA). A diferència de la versió del 2016, un document molt més estàtic, la nova actualització de la plataforma online ja permet als proveïdors de salut participar d’una manera molt més activa en el procés de conformació de la ISA.

Llegir més