TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut

13 de febrer de 2018

#109

Tots els números

Infoday H2020 apropa la metodologia per superar amb èxit una proposta Horizon 2020

Amb motiu de l'obertura de les noves convocatòries dels Programes de treball dels Reptes Socials 1 i 6, de l'àrea de Salut i Societats Inclusives, la Fundació TIC Salut Social va organitzar, el passat dimarts dia 6 de febrer, una jornada a Barcelona en la qual es van donar a conèixer les temàtiques previstes per a finançar i es van compartir consells pràctics per presentar una proposta guanyadora i els factors d'èxit a l'hora d'obtenir finançament europeu.

Llegir més

Infermera virtual, la primera app que supera amb èxit el procés d’acreditació del Portal AppSalut

Des de que es va iniciar aquest procés d’acreditació, a principis del 2016, s’han avaluat un total de 8 aplicacions de l’àmbit de la salut. Una d’elles és l’app Infermera virtual del Col•legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) que és la primera aplicació que supera amb èxit tot el procés d’acreditació d’apps.

Llegir més

Realitat Virtual aplicada en la millora dels tractaments en salut mental

Un dels objectius de la Fundació TIC Salut Social és millorar la salut de les persones a partir de la transformació digital. En aquest sentit, durant 2017, TIC Salut Social ha obert una nova línia d'innovació, centrada en explorar noves tecnologies disruptives del mercat com Internet of Things, Realitat Virtual o Intel·ligència Artificial.

Llegir més

Jornades Mobilitza't Apptivitat Física organitzades per COPLEFC

El Col.legi de Professionals de l'Activitat Fisica i de l'Esport de Catalunya (COPLEFC) organitza el proper dia 22 de febrer la Jornada Mobilitza’t, apptivitat física. Com el mòbil ens pot fer més actius amb voluntat de ser presents i compartir les novetats i propostes en del sector professional relacionades amb les aplicacions per a mòbils.​

Llegir més

Entrevista

“Amb la IA podrem obtenir les dades molt més ràpid i tenir ajudes al diagnòstic que disminueixen la variabilitat i ens permeten fer propostes i tractaments més acurats”.

Aquest mes entrevistem el Dr. Luis Donoso, director del Centre de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital Clínic de Barcelona – Universitat de Barcelona, per conversar sobre l’estat de la qüestió i les perspectives de futur en imatge mèdica digital. 

Llegir més

Estàndards i Interoperabilitat

Projectes d'integració i interoperabilitat a la Jornada Tècnica eHealth de Galícia

La jornada va estar centrada en la definició dels principis d'interoperabilitat i innovació d'apps, i emmarcada en el Pla d'Innovació Sanitària Código100

El passat 19 de gener va tenir lloc a Santiago de Compostela, la Jornada Tècnica eHealth, centrada en la definició dels principis d'interoperabilitat i innovació d'apps, i emmarcada en el Pla d'Innovació Sanitària Código100. La Jornada va girar entorn a tres taules principals: 1) Perspectiva europea sobre els estàndards orientats a la integració de solucions pel apoderament del pacient. 2) Visió del usuaris sobre les característiques funcionals i de usabilitat en les solucions orientades al pacient. 3) Models d’arquitectura i estàndards en la implementació de solucions integrades.

Llegir més