TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut

13 de març, 2018

#110

Tots els números

1a Sessió InDeeP: Diagnòstic per la imatge digital a Catalunya

Les Sessions InDeeP (Innovació, Divulgació i Participació) consisteixen en debats oberts per la disseminació de la innovació en l’àmbit sanitari i social, mitjançant la participació d’actors rellevants del sector. Aquesta primera sessió s’emmarca en l’Observatori del Diagnòstic per la Imatge Digital, creat per la Fundació sota encàrrec de la Coordinació General de les TIC del Departament de Salut.

Llegir més

La Fundació TIC Salut Social participa a les Jornades Mobilitza’t Apptivitat Física organitzades pel COPLEFC

La Fundació TIC Salut Social va participar presentant la necessitat d’establir consciència en l’ús d’aquestes eines de mobilitat i presentant el treball que s’està duent a terme des de la Oficina mHealth de la Fundació, on l’acreditació d’aplicacions representa una feina activa i necessària també per aquests col·lectiu.

Llegir més

Mapa de Tendències 2017: revisió i estat de l'art dels Serveis de Diagnòstic per Imatge

Tal i com va succeir durant la introducció de les TIC en l’àmbit de la salut, els Serveis de Diagnòstic per Imatge estan relativament avantatjats: a dia d’avui, els processos de transformació digital albiren la incorporació dels sistemes cloud, el desenvolupament de nous serveis amb la imatge com a font principal d’informació, l’abordatge de nous projectes basats en intel•ligència artificial. Així com noves formes de compartir la informació i treballar en nous models de gestió del servei de diagnòstic per imatge. Aquest article ha comptat amb la col•laboració del Sr. Carlos Gallego, Responsable del Sistema d’Imatge Mèdica del Departament de Salut.

Llegir més

L'infermer Marc Fortes, d'Infermera virtual, analitza l'estat actual del sector i l'evolució de les apps de salut

En l'edició de febrer del Flash TICSS informàvem que Infermera virtual era la primera app que superava amb èxit el procés d’acreditació del Portal AppSalut. En aquest número hem volgut entrevistar a Marc Fortes director d’Infermera virtual, la plataforma de promoció i educació per la salut del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB). Infermer i Màster en Educació per a la salut, està al capdavant d’aquest actiu per la salut des de fa tres anys. Fortes és part activa en l'assessorament del procés d'acreditació del Portal AppSalut que s'impulsa des de la Fundació.

Llegir més

Transformació digital, teràpies digitals, blockchain o intel.ligència artificial, temes centrals de HIMSS Europe & Health de Sitges

El sector de la salut digital està en explosió, amb la incursió de gegants tecnològics com Apple, Google i Amazon, que planegen transformar-lo radicalment. El congrés HIMSS Europe & Health 2.0 se celebrarà del 27 al 29 de maig a Sitges i abordarà els temes més candents del sector: empoderament del pacient, el poder de les dades, transformació digital, teràpies digitals, blockchain, intel.ligència artificial, ús de dades genòmiques en medicina de precisió, telemedicina, etc. Les sessions s’articularan al voltant de Keynotes i en workshops on els participants dissenyaran solucions per als seus centres de treball. La Fundació TIC Salut Social hi serà present per compartir experiències en transformació digital, mobilitat, apps, estàndards i interoperabilitat.

Llegir més

Entrevista

Entrevistem a Òscar Pablos, metge de Família al CAP Sant Quirze de Vallès i Secretari de Sector Primària del Sindicat de Metges de Catalunya.

"La bona comunicació i interoperabilitat entre els diferents sistemes assistencials evita desplaçaments innecessaris i una millor satisfacció amb el sistema"

Aprofitant la celebració de la jornada de treball durant el passat 15 de febrer, sota el marc del Projecte ECAP-ERGO, un encàrrec del Departament de Salut a la Fundació TIC Salut Social per tal de realitzar l’anàlisi i avaluació de l’eCAP, identificant possibles àrees de millora en quant a la seva usabilitat i acceptabilitat per part dels professionals del sector salut, vam voler entrevistar a un dels professionals convidats, el metge Òscar Pablos. Metge de Família al CAP Sant Quirze de Vallès i Secretari de Sector Primària del Sindicat de Metges de Catalunya. 

Llegir més

Estàndards i Interoperabilitat

La Fundació TIC Salut Social presenta el model d’interoperabilitat en mHealth del SISCAT i el projecte Intersocial a la mHealth BCN Conference 2018

El passat dia 22 de Febrer es va realitzar la mHealth BCN Conference 2018, organitzada per la CAMFiC (Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària) i la Fundació iSYS (internet, Salud y Sociedad). 

Llegir més