TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Dona't d'alta al butlletí Flash TicSalut

14 de maig, 2018

#112

Tots els números

La Fundació TIC Salut Social ajuda a crear apps de salut i benestar de confiança, en la Jornada Hello World!

La Fundació TIC Salut Social, entitat del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha organitzat la jornada Hello World!, que ha tingut lloc aquest matí al TecnoCampus de Mataró, per presentar el seu model d’acreditació d’aplicacions mòbils dins dels entorns de la salut i social. L’objectiu és el d’orientar a desenvolupadors i professionals en l’entorn de la innovació de la mobilitat a la hora de crear apps de confiança per als professionals i per als ciutadans. Els assistents han rebut assessorament sobre com crear una aplicació en salut i benestar social, com superar amb èxit el procés d’acreditació de la FTSS o què cal fer per a que la seva app sigui integrada en un sistema sanitari. S’hi ha mostrat casos pràctics d’èxit com la integració de l’app Infermera virtual del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona en el Portal App Salut.

Llegir més

L’estat de les TIC en l’àmbit de l’Atenció Sociosanitària. Resum dels resultats del Mapa de Tendències 2017

Els resultats de la darrera edició del Mapa de Tendències mostren que la majoria de les entitats, en el desenvolupament de la seva activitat, utilitzen varis programaris relacionats amb la informació administrativa i clínica, responent a la multidisciplinarietat de l’Atenció Sociosanitària (estació mèdica, estació d’infermeria, etc.).

Llegir més

El Consorci Sanitari Integral guanya el Premi @asLAN a la Transformació Digital en Administracions i Organismes Públics

El projecte de telemedicina i xatbot (xat d’intel·ligència artificial) per a Cirurgia Major Ambulatòria (CMA) del Consorci Sanitari Integral va guanyar la setmana passada el Premi @asLAN a la Transformació Digital en Administracions i Organismes Públics, dins de la categoria “Analítica per a presa de decisions”. El premi el recollien Meritxell Davins, ideòloga del projecte i responsable d’eHealth i Innovació, i Javier Grueso, director de Sistemes d’Informació recollien el premi la setmana passada.

Llegir més

Entrevista

“És important que els professionals de l’àmbit de la salut coneguin i utilitzin recursos públics com la UTAC, per ajudar-los a conèixer aquestes tècniques”

Entrevistem a Marc Coronas, membre de la UTAC, assessorament a usuaris, familiars, professionals, entitats i empreses, en Comunicació Augmentativa i en tecnologies de suport en general

Llegir més

Estàndards i Interoperabilitat

Trillium II: una comunitat global per la pràctica de la innovació en salut digital

Actualment ens trobem a l’equador del projecte Trillium II. Iniciat el gener del 2017, està previst que finalitzi el juny del 2019

Actualment ens trobem a l’equador del projecte Trillium II. Iniciat el gener del 2017, està previst que finalitzi el juny del 2019.

L’objectiu principal de Trillium II és crear una comunitat global per la pràctica de la innovació en salut digital, ampliant  l’adopció de resums de pacients en tot el món per al benefici dels individus.

Llegir més