TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Flash TicSalut

setembre 2014

#71

Tots els números Portada #71

TicSalut i el Consell Assessor d’Empreses sumen esforços per impulsar la tecnologia al sector sanitari i social

TicSalut enceta nou curs amb el repte d’assolir els objectius marcats en les seves línies estratègiques 2013-2017. En aquesta línia de treball, el passat mes de juliol va celebrar-se una sessió d’estiu amb la participació de 51 empreses del seu Consell Assessor d’Empreses (CAE). A la sessió es van presentar els resultats d’un estudi que s’ha realitzat per conèixer millor les característiques de les empreses que formen part del CAE, integrat per 123 empreses líders del sector. La sessió es va cloure amb la conferència “Compartim”, a càrrec del Sr. Joan Elias, amb qui hem parlat en aquest número del FlashTicSalut.

“Glocals: som locals però amb una visió global”. Aquest terme, acunyat per l'antic President de la fundació, és una de les definicions de la Fundació TicSalut que es van fer en el marc de la sessió d’estiu del Consell Assessor d’Empreses (CAE), que va tenir lloc el passat 18 de juliol. La Sra. Roser Fernàndez, Secretària General de Salut; el Sr. Jordi Domínguez, responsable d’Organització de Benestar Social i Família; i el Sr. Francesc García Cuyàs, Director de la Fundació TicSalut i Coordinador General de les TIC del Departament de Salut van donar la benvinguda als assistents.

El Dr. Jordi Martínez, director d’Innovació de la Fundació TicSalut, va presentar la situació del Consell Assessor d’Empreses i les seves línies de futur. Aquest consell es va constituir a finals de l’any 2007 i és l’òrgan assessor i de participació de les empreses que voluntàriament col·laboren amb la fundació en la promoció de les TIC en l’àmbit de la salut.

Qui compon el CAE?

Poden ser membres del CAE de TicSalut les empreses i institucions públiques i privades relacionades amb el sector de les TIC i la salut, els centres de recerca, parcs científics i tecnològics i les administracions locals.

Actualment el CAE està integrat per 123 empreses líders del sector que col·laboren amb els objectius de TicSalut, d’acord amb els criteris que estableix el Patronat i el reglament intern. Durant la sessió es va presentar un estudi realitzat per conèixer les característiques d’aquestes empreses:

Per a més informació, podeu contactar amb la fundació a través de info(ELIMINAR)@ticsalut.cat.

‘Compartim’

 La sessió del Consell Assessor d’Empreses es va cloure amb la conferència “Compartim”, a càrrec del Sr. Joan Elias, DEA en Comunicació i Humanitats per la Universitat Ramon Llull, professor d’EADA Business School i IL3 (UAB), comunicador i conferenciant Open Mind, creador de “motiv-oció” i “líder-FAIG-e”. Parlem amb ell en aquest número de FlashTicSalut.

  • Què cal que compartim tecnòlegs i sanitaris per anar cap endavant?

En aquest nou moment socioeconòmic, compartir significa cooperar. No pot ser que especialitats tan importants per a la societat com són les TIC i la sanitat vagin cada una per el seu costat.

  • Què ha volgut transmetre als responsables de les empreses del CAE amb la seva conferència?

He volgut insistir en la necessitat de que no investigui cadascun per el seu costat. Ho han de fer junts, sempre pensant en el usuari i el pacient.

  • Quin paper ha de jugar la comunicació en un sector tan innovador com el TIC i salut?

La comunicació és la fi de tot. La tecnologia és un mitjà extraordinari per ordenar i resumir la informació. La comunicació ha de ser senzilla i fàcil; i la tecnologia pot facilitar-ho. És curiós que la tecnologia, que facilita la comunicació, sigui per si mateixa una desconeguda. Potser és molt nova, però cal fer esforços per donar-la a conèixer més.

  • Vostè parla del líder-FAIG-e. Com ho podem posar en pràctica?

La meva frase preferida és: “LiderHazgo: déjate de rollos y haz algo”. Durant molt de temps hem tingut massa fórmules màgiques en el món de la gestió. Ara s’acaba la teoria, cal passar immediatament a la pràctica. Cal fer una primera petita passa, però fes-ho!

  • Alguns professionals de la salut són escèptics amb les TIC. Com els motivem a fer el pas?

Moltes professions ho són. És lògic. Molts professionals han nascut fora de l'era digital i no estan acostumats. La motivació vindrà per la formació i l’entrada de e-professionals.

El Mes del Mapa de Tendències 2014

Una de les novetats d’aquest 2014 és l’organització de tot un seguit d’activitats, que es programaran durant un mes, i que tindrà com a acte final la presentació dels resultats del Mapa de Tendències, que arriba enguany a la vuitena edició.

Aquestes activitats, que es realitzaran a diferents emplaçaments i estan dirigides als diferents stakeholders del sistema, serviran per difondre i donar a conèixer els resultats de l’Enquesta TIC i Salut a Catalunya, un estudi que permet conèixer objectivament el nivell de desenvolupament de les TIC a la xarxa de centres sanitaris i sociosanitaris públics catalans.  Així mateix, es vol establir fòrums de debat on poder compartir reptes i establir sinergies per afrontar-los. Una altra activitat destacable és la presentació de l’estudi monogràfic que enguany està dedicat a la mobilitat.

Compartir