TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Flash TicSalut

12 de novembre del 2015

#84

Tots els números Portada #84

Programa “5 minuts”, espai d’intercanvi de coneixements, experiències i informació entre els professionals.

El programa “5 minuts” de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona és un servei virtual de formació i informació que permet als professionals del centre intercanviar coneixements mitjançant unes sessions breus i interactives que es fan cada setmana a través d’una plataforma de webcasting.

Cada divendres a les 7:40 hores els professionals de l’hospital poden accedir en directe a la visualització de la càpsula formativa des de qualsevol ordinador de l’hospital i fins i tot des de casa. Al final de la sessió, els professionals poden realitzar preguntes al ponent.

Aquesta proposta innovadora, liderada per les infermeres, pretén crear un espai d’intercanvi de coneixements, experiències i informació entre els professionals. S’ha convertit en una eina útil per estar al dia en alguns aspectes de la cura gràcies al seu format audiovisual.

El contingut és seleccionat en funció dels temes d’interès que les infermeres van proposant, dels nous avenços a implementar en la pràctica diària, i d’aspectes d’interès estratègic de les diferents àrees. Es presenten en forma de sessions en línea i conferencies amb narració, i totes són gravades. En cas de no poder accedir a la sessió en directe, s’ha creat un espai on tot el material esta disponible a través de la web / intranet corporativa en format vídeo i PDF.

L’equip del programa “5 minuts” esta incorporant les càpsules formatives en format de codi QR a les estacions clíniques perquè els professionals i puguin accedir amb el seu smartphone.

El programa “5 minuts”, és un clar exemple de com les TIC’S apropen el coneixement d’una manera més eficaç a la pràctica assistencial.

Compartir