TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Flash TicSalut

12 de novembre del 2015

#84

Tots els números Portada #84

Catalonia Smart Health Ecosystem Meeting, innovació col•laborativa en l’atenció social i l’àmbit sanitari.

El dimarts dia 10 de novembre va celebrar-se la Jornada Catalonia Smart Health Ecosystem a l’Auditori de l’edifici MediaTIC de Barcelona. Organitzada per l’European Connected Health Alliance (ECHAlliance) i la Fundació TicSalut, la jornada va plantejar-se com a un espai per construir conjuntament un pla de treball per desenvolupar i implementar solucions innovadores per a l'atenció social i l’àmbit sanitari.  El Dr. Francesc Garcia Cuyàs, Coordinador General de les TIC del Departament de Salut i Director de la Fundació TicSalut, juntament amb el Sr. Brian O’Connor, director d’ECHAlliance, institució que treballa des de fa anys per a establir una connexió en l’àmbit de la salut entre Amèrica del Nord, Xina i Europa, van ser els encarregats de donar la benvinguda a tots els assistents de la jornada.

Durant el primer bloc de ponències, “Catalunya, regió europea pionera en Salut Digital i envelliment actiu”, moderat pel Dr. Jordi Martinez, Director d’Innovació de la Fundació TicSalut, el Dr. Garcia Cuyàs va analitzar l’estratègia TIC que desenvolupa el Departament de Salut, la integració d'informació per l'atenció a les persones, el Pla de Salut i la Interoperabilitat de sistemes, subratllant com les TIC ja estan transformant i seguiran fent-ho, el model assistencial català.

En el seu torn, el Dr. Albert Ledesma, de PIAISS, va abordar la cronicitat i la integració sanitària, destacant la necessitat d’identificar i crear un model integral proactiu de salut controlat per les organitzacions territorials. Sr. Joan Cornet, director del Mobile World Capital Barcelona va finalitzar el primer bloc fent un repàs sobre la importància d’aprofitar el potencial de les noves tecnologies i el Big Data en l’àmbit sanitari, destacant la necessitat d’establir estàndards per a poder compartir la informació entre professionals, pacients...i la resta d’actors implicats.

El segon bloc de ponències, “Projectes innovadors de/amb Catalunya” i moderat per Sr. Pol Pérez, Director de Sistemes d’Informació de l’ICS, va comptar amb un ampli nombre de participants:

Hi van intervenir Elena Torrente, Coordinadora Digital de Salut a DKV Assegurances; Josep Mª Grego, Director de Desenvolupament a Mútua Terrassa; Joe Killen, Director de Desenvolupament de Negoci Internacional a Tunstall Group; Oliver Harrison, Vicepresident de Healthway; David Fernández, Director de Desenvolupament de Negoci a SARquavitae; Pedro Omedas, Director Tècnic Grup Recerca SPECS a Universitat Pompeu Fabra; Enric Llopis, Director de Projectes a la Fundació TicSalut; Felip Miralles, Cap d’R+D+I eHealth a Eurecat; Marc Giró, Director Comercial de FirmaProfesional i el propi Pol Pérez.

Llopis va centrar la seva ponència sobre la nova plataforma Salut Digital i el repositori d’apps en salut i benestar social, el Marketplace, que veurà la llum en les pròximes setmanes. Durant els quinze minuts de presentació, Llopis va destacar la importància de poder classificar i validar les apps de salut per a optimitzar-ne el seu ús.

El Dr. Garcia Cuyàs va concloure la Jornada plantejant la necessitat de que els projectes fessin el salt al procés d’implementació, ja que “Catalunya té grans projectes en TIC i Salut”.

En el següent enllaç podràs consultar les fotografies més destacades de la Jornada. Durant els propers dies estaran disponibles a la web de TicSalut les presentacions de cada ponent.

Compartir