TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Flash TicSalut

12 d'abril de 2016

#89

Tots els números Portada #89

Health 2.0 Europe, trobada europea de salut digital a Barcelona

Durant tres dies (10,11 i 12 de maig), pioners en utilitzar noves tecnologies, inversors i start-ups es reuniran en un esdeveniment internacional consolidat com a referent en la innovació en salut digital. Aquesta edició, a més, reuneix grans noms de la salut digital a nivell internacional com el Dr. Rafael Grossmann, cirurgià que va realitzar la primera cirurgia documentada amb Google Glass.

Health 2.0 Europe és, des de 2010, la plataforma per desenvolupar i presentar noves solucions tecnològiques en l'àmbit de la salut digital. Provinents de tot arreu del món, es donaran a conèixer idees innovadores que s'han convertit en eines per ajudar al professional mèdic i als pacients en el seu dia a dia a l'hospital o telemàticament. L'organització ha escollit un cop més Barcelona per ser la capital de la innovació amb una gran concentració de start-ups i per la seva estreta col·laboració amb el Mobile World Capital.

Perquè cada actor de l'ecosistema tecnològic estigui representat, el programa del Health 2.0 Europe d'enguany es vertebra sobre l'augment en l'adopció de solucions innovadores per part de pacients i professionals de la salut, l'augment de la inversió en start-ups, i la integració d'aquesta nova tecnologia en els sistemes de reemborsament sanitaris. 

Health 2.0 Europe 2016 reuneix a pioners de la salut 2.0

Entre els ponents del congrés es troben noms de talla internacional com el Dr. Rafael Grossmann, cirurgià i traumatòleg pioner en salut digital (va realitzar la primera cirurgia documentada amb Google Glass); Esther Dyson, una de les inversores en salut digital més influents en el món, entre les seves últimes inversions es troben PatientsLikeMe, 23andMe, Health Tap o Omada Health; i el Dr. Julio Mayol, director de la Unidad de Innovación del Instituto de Investigación Sanitaria San Carlos (IdSSC) i assessor de start-ups dedicades a la tecnologia biomèdica i la salut digital.

Més de 120 ponents, 30 inversors i 50 demos en directe de noves solucions digitals

En l'edició del Health 2.0 Europe al 2015 "ja es van presentar solucions tecnològiques i digitals en un estat de maduresa més avançat que en anys anteriors i a punt per a la seva implementació. El balanç general va ser molt positiu i comptem amb la presència de 500 assistents, xifra que esperem superar aquest any ", informa Pascal Lardier, Director Internacional de Health 2.0 Europe.

Repetint la bona acollida de l'edició anterior, es realitzaran 50 demostracions de solucions digitals en directe, sempre des del punt de vista de l'usuari. Solucions innovadores per a ajudar a tots els agents implicats en la gestió de la salut (pacients, metges, laboratoris farmacèutics, asseguradores ...). En aquest sentit, destaca una sessió presentada pel Dr. Rafael Grossmann titulada "Solutions for Hospitals and Health Professionals" on es presentaran cinc de les apps més punteres en aquest àmbit que permeten augmentar la qualitat de l'atenció al pacient i reduir costos sanitaris

Oportunitats de negoci i noves solucions per a metges i pacients

Les start-ups en salut poden trobar a Health 2.0 Europe visibilitat i finançament. La 5a edició de EC2VC-Investors' Forum and Pitch Competition, se centrarà específicament en l'acceleració del flux d'operacions a Europa. "A Health 2.0 Europe reunim els inversors internacionals més actius en la sanitat digital perquè puguin contactar amb les start-ups en salut més prometedores. Per això, EC2VC és l'oportunitat per posar en contacte a inversors i start-ups amb projectes tant en la primera com en segon ronda de finançament ", destaca Pascal Lardier.

Compartir