TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Flash TicSalut

12 d'abril de 2016

#89

Tots els números Portada #89

Finalitza la primera fase del Projecte Intersocial

A la primera fase del projecte s’ha fet un estudi dels vocabularis controlats utilitzats en l’àmbit social a Catalunya i Europa. Amb l’organització de diversos grups de treball s’han analitzat i identificat els vocabularis controlats existents per a definir el cas d'ús.

La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Esteve Teijin Healthcare, PIAISS i la Fundació TicSalut treballen en un projecte per a definir un llenguatge estàndard d’ús social que faciliti la comunicació entre els serveis socials implicats en el model d’atenció a la cronicitat avançada (MACA). L’objectiu és aconseguir una major integració de dades dels serveis socials de Catalunya, creant un vocabulari controlat estàndard per poder interoperar dades socials a Catalunya.

El projecte contribuirà a la interoperabilitat de dades socials a Catalunya i, com a conseqüència, millorarà l'atenció dels malalts crònics, ja que s'ha utilitzat aquest cas d'ús per definir el vocabulari estàndard per a poder interoperar), es desenvoluparà al llarg d'un any i consta de dues fases, la primera de les quals acaba de finalitzar.

A la primera fase del projecte s’ha fet un estudi dels vocabularis controlats utilitzats en l’àmbit social a Catalunya i Europa. Amb l’organització de diversos grups de treball, formats per un Comitè de Direcció, un Comitè de Seguiment del Projecte, un Coordinador del Projecte i els Líders del Paquet de Treball, s’han analitzat i identificat els vocabularis controlats existents per a definir el cas d'ús.

Des de la coordinació del projecte es valora “molt positivament” els grups de treball realitzats i s'agraeix “la participació i implicació de tots els actors involucrats en el projecte”.  

En última instància, s’ha treballat també en la definició d’un cas d’ús amb un pacient amb malaltia crònica avançada, per tal d’identificar les problemàtiques i respostes integrals dels malalts crònics complexos des d’un punt de vista social.

A partir d’ara, i fins al mes d’octubre, s’inicia la segona fase del projecte, on tocarà definir i validar el vocabulari controlat estàndard i comú, així com també els subconjunts en què s’organitza, mitjançant l’estudi de l’estat de l’art definit a la primera fase.

El projecte ha comptat amb una gran acollida a l'entorn social, fruit de la necessitat de comptar d'un vocabulari controlat estàndard.

Compartir