TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Flash TicSalut

15 de setembre, 2016

#93

Tots els números Portada #93

Dos estudiants de Mataró creen “Building a hand”, una pròtesi de mà a través d’una impressora 3D

Ariadna Campoy i Max Montero són dos estudiants de 17 anys (2n Batxillerat) de l'Escola Pia Santa Anna de Mataró, que estan desenvolupant el seu treball de recerca amb l’objectiu de crear una pròtesi de mà mitjançant una impressora 3D, la qual es mourà a través del moviment del canell. “El nostre treball consisteix a fer, dissenyar, imprimir i muntar una pròtesi amb el programa de disseny i modelatge 3D Blender i imprimir el fitxer .stl amb una impressora 3D”, declaren.

Per obtenir el finançament necessari per dur a terme el seu projecte, els estudiants han utilitzat, bàsicament, la xarxa. A través del portal Verkami (http://www.verkami.com/locale/es/projects/15647), en el qual els usuaris poden fer aportacions per a finançar el projecte anunciat, van sobrepassar amb escreix els 450€ inicials sol·licitats. El dia de l’entrevista la xifra sobrepassava els 1.100€ recaudats. “Ha sigut com un “boom” que no ens esperàvem", afirmen. Un exemple és Impulsa Brokers, una empresa d’assegurances que va contactar amb els dos joves estudiants amb la voluntat de finançar el projecte. “Tot i tenir la quantitat que demanàvem, la gent continua donant el seu granet de sorra per contribuir en el nostre treball”

Juntament amb la plataforma Verkami la creació d’un bloc (http://trescolapia.wixsite.com/buildingahand), amb tota la informació sobre el projecte i novetats del seu treball i la publicació d’un vídeo al canal de Youtube, on es presenta el cas de Toni De Juan, un usuari que va néixer sense la seva mà esquerra i que es va presentar voluntari per a fer la demostració del producte i validar així el funcionament o no de la nova pròtesi. “Va ser difícil trobar en Toni, però l’hi estem molt agraïts per la seva col·laboració”.

Tant l’Ariadna com en Màxim es mostren molt satisfets i il·lusionats amb el projecte, i consideren que si sorgeix l’oportunitat continuaran treballant-hi un cop hagin fet l’entrega del projecte. Tal hi com afirmen, “Hem après a dissenyar, a modelar en 3D, a organitzar-nos i a treballar en grup, però encara ens queda molt per aprendre i millorar”.

D'altra banda, agraeixen també la bona acceptació que ha obtingut el projecte, així com el suport obtingut en la difusió del seu treball.

“El que més ens ha sorprès és l’impacte social que ha tingut el nostre projecte i la quantitat de capital que hem rebut dels col·laboradors. Els mitjans també han jugat un paper important, ja sigui la pàgina web, el blog i sobretot el verkami”.

Els dos estudiants preveuen continuar amb els seus estudis universitaris amb quelcom relacionat amb la Medicina. En el cas de l’Ariadna, Medicina o Enginyeria Biomèdica i en Màxim centrar els seus estudis en Enginyeria Biomèdica o Mecànica.

Des de la Fundació TicSalut els seguirem la pista i els desitgem molta sort.

Pots visualitzar un resum del projecte través del següent vídeo:

https://www.youtube.com/watch?v=XDWbKSshAgk&feature=youtu.be

Compartir