TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Flash TicSalut

13 setembre de 2017

#104

Tots els números Portada #104

Barcelona acull un congrés sobre el nou model assistencial centrat en el pacient

Barcelona acollirà el proper dijous, 14 de setembre el congrés XPatient Barcelona Congress, amb la finalitat d’afavorir la transició cap un nou model assistencial centrat en el pacient, a partir d’iniciatives i de bones pràctiques destinades a millorar la qualitat i l’eficàcia de l’atenció sanitària. El congrés està organitzat conjuntament pel centre tecnològic Eurecat, l’Hospital Clínic, la Fundació TicSalut i per professionals de la comunitat de pràctica XPA-Experiència del pacient, amb l’objectiu de “posar en valor l’experiència del pacient com a palanca de canvi per millorar la manera de prestar els serveis sanitaris”, destaca el director de la Unitat d’eHealth d’Eurecat, Felip Miralles.

Barcelona acollirà el proper dijous, 14 de setembre el congrés XPatient Barcelona Congress, amb la finalitat d’afavorir la transició cap un nou model assistencial centrat en el pacient, a partir d’iniciatives i de bones pràctiques destinades a millorar la qualitat i l’eficàcia de l’atenció sanitària.

El congrés està organitzat conjuntament pel centre tecnològic Eurecat, l’Hospital Clínic, la Fundació TicSalut i per professionals de la comunitat de pràctica XPA-Experiència del pacient, amb l’objectiu de “posar en valor l’experiència del pacient com a palanca de canvi per millorar la manera de prestar els serveis sanitaris”, destaca el director de la Unitat d’eHealth d’Eurecat, Felip Miralles.

En aquest sentit, “hi ha una preocupació creixent per mesurar l’experiència del pacient”, segons destaca el doctor Joan Escarrabill, director del Programa d’Atenció a la Cronicitat de l’Hospital Clínic.

Per al gestor de projectes internacionals de la Fundació TicSalut, Tino Martí, el congrés XPatient és “un punt de trobada especialitzat en l’experiència del pacient a la comunitat sanitària” i ofereix claus sobre “l’avaluació, el disseny i la tecnologia que s’està desenvolupant en els centres sanitaris en l’àmbit de l’experiència del pacient”.

Tant el doctor Escarrabill com Martí i Felip Miralles intervindran en el congrés, que comptarà també amb l’investigador de la Universitat Politècnica de Catalunya Josep Maria Monguet, especialitzat en innovació en matèria de salut; i la doctora Helen Ward, directora de l’Imperial Patient Experience Research Centre (PERC) del Regne Unit, entre altres experts.

Comunitat de pràctica en Experiència del pacient

L’XPatient Barcelona Congress presentarà els avenços duts a terme durant el darrer any per part la Comunitat de pràctica XPatient Barcelona, integrada per professionals de l’Hospital Clínic, l’Hospital de Sant Joan de Déu, el Consorci Hospitalari de Vic, la Universitat de Vic, l’Hospital Arnau de Vilanova, ISGlobal, AQuAS, TicSalut i el centre tecnològic Eurecat, que promouen activitats per compartir coneixements i habilitats relacionades amb l’experiència del pacient.

En conjunt, el programa tractarà sobre experiències entorn la cocreació amb pacients i sobre procediments participatius on l’usuari és l’actor principal, l’estat de l’art i tendències en l’avaluació de l’experiència del pacient i experiències entorn l’apoderament del pacient i del cuidador.

Les experiències innovadores xpatient entorn a la tecnologia al servei del pacient són altres de les temàtiques de la present edició, que s’ocuparà també de les eines interactives per donar suport a l’autocura.

L’esdeveniment s’adreça a pacients, cuidadors i familiars, associacions de pacients i entitats del tercer sector dedicades a l’atenció del pacient, entitats de recerca aplicada al sector assistencial, administracions públiques i entitats privades amb capacitat de decisió sobre l’adopció de noves solucions i pràctiques que millorin la qualitat assistencial del pacient i empreses de serveis i empreses de tecnologies amb solucions per a la millora de la qualitat assistencial.

La segona edició del certamen està patrocinada per Esteve Teijin Healthcare, Linde Healthcare i Oxigen Salud, amb el suport de Vital Aire.

Per ampliar la informació, sol·licitar entrevistes o acreditar-vos al congrés, contacteu amb el Gabinet de Premsa d’Eurecat, al mòbil 630425169 o a l’email premsa@eurecat.org

Compartir