TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Flash TicSalut

12 d'abril de 2016

#89

Tots els números Portada #89

Estàndards i Interoperabilitat

TicSalut participa a les sessions “PCHA at Vitalis 2016” dins del congrés Vitalis a Suècia

Durant els dies 5-7 d’Abril es va celebrar a Götburg, Suècia, el congrés Vitalis 2016, que esdevé una de les trobades més rellevants en eHealth de la zona nòrdica. Dins el congrés també es va realitzar el “PCHA at Vitalis 2016”, conjunt de sessions organitzades pel grup PCHA (Personal Connected Health Alliance) entorn les guies Continua i a les quals va participar l’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat de la Fundació TicSalut.

Durant els dies 5-7 d’Abril es va celebrar a Götburg, Suècia, el congrés Vitalis 2016, que esdevé una de les trobades més rellevants en eHealth de la zona nòrdica. L’esdeveniment s’estructura en dues parts: una d’exhibició permanent on empreses, organitzacions i representants d’administracions mostren els seus productes, serveis i projectes a través de demostracions i explicacions en viu; i una segona de conferències i seminaris.

Dins el congrés també es va realitzar el “PCHA at Vitalis 2016”, conjunt de sessions organitzades pel grup PCHA (Personal Connected Health Alliance) entorn les guies Continua i a les quals va participar l’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat de la Fundació TicSalut. Les diferents ponències es van centrar en explicar el paper d’aquestes guies en l’assoliment de la interoperabilitat de les dades de salut, així com en presentar l’experiència conjunta de la regió nòrdica en el seu ús. Les guies Continua elaborades pel PCHA, defineixen un marc d’interoperabilitat flexible que permet als dispositius mèdics assolir una interoperabilitat “plug & play” i harmonitzant estàndards existents. Des del PCHA també s’ofereixen serveis de certificació de dispositius mèdics en base a aquest marc.

El material de les sessions es pot consultar al següent enllaç publicat per PCHA: https://www.dropbox.com/PCHA-ContinuaVitalis.

Ariadna Rius, de l’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat destaca que “les guies Continua han estat i són una peça clau a l’hora d’utilitzar dispositius mèdics en l’àmbit de la telemonitorització, però també ho seran en projectes mHealth, on dispositius, i no només aplicacions mòbils, han de permetre generar, emmagatzemar i gestionar les dades dels pacients.”

Compartir