TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Flash TicSalut

Flash TicSalut

Flash TicSalut

12 de juliol de 2016

#92

Tots els números Portada #92

Estàndards i Interoperabilitat

TicSalut participa a la jornada de reflexió estratègica del DEMCAT

El passat 18 de Juny es va realitzar a Barcelona la Jornada de reflexió estratègica del DEMCAT (Diccionari Enciclopèdic de Medicina) en la qual hi va participar la Fundació TicSalut a través de l’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat. Durant l’esdeveniment es va explicar la història i evolució del DEMCAT i es van obrir tres taules de debat per aportar idees sobre com ha de seguir avançant el Diccionari. En aquestes sessions es va centrar el debat en el model actual i futur del Diccionari, en com garantir la sostenibilitat del projecte i de quina manera cal establir relacions amb d’altres institucions i fer-ne difusió.

El passat 18 de Juny es va realitzar a Barcelona la Jornada de reflexió estratègica del DEMCAT (Diccionari Enciclopèdic de Medicina) en la qual hi va participar la Fundació TicSalut a través de l’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat. Durant l’esdeveniment es va explicar la història i evolució del DEMCAT i es van obrir tres taules de debat per aportar idees sobre com ha de seguir avançant el Diccionari. En aquestes sessions es va centrar el debat en el model actual i futur del Diccionari, en com garantir la sostenibilitat del projecte i de quina manera cal establir relacions amb d’altres institucions i fer-ne difusió.

A la jornada també es va plantejar l’ús de SNOMED CT per a codificar termes del DEMCAT i com les descripcions del DEMCAT poden nodrir SNOMED CT. La vinculació amb SNOMED CT permetria desenvolupar serveis addicionals de consulta de termes per subconjunts de SNOMED CT i/o a través de les relacions que presenten els conceptes, per exemple.

Al següent enllaç es pot consultar la presentació inicial de la jornada: Presentació jornada de reflexió estratègica del DEMCAT.

 

Compartir