TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Notícies

← Tornar a llistat de notícies

25-01-2017

"Snomed International", Londres i Noruega

IHTSDO anuncia un canvi de nom, seu i la incorporació d'un nou país membre a la xarxa

Noruega, nou membre IHTSDO

El Direktoratet for e-helse (Direcció Noruega en eHealth) i SNOMED International van anunciar el passat 1 de gener del 2017 la incorporació de Noruega com a nou membre de l'organització internacional de normativa terminològica (SNOMED International). Amb aquest, ja són un total de 30 els països que formen part d’aquesta agrupació.

Direktoratet for e-helse és una institució subordinada del Ministeri de Sanitat i Serveis Socials de Noruega líder en la implementació de SNOMED CT al país.

La institució va prendre la decisió després d'una anàlisi exhaustiva per valorar com el sector de la salut noruec podria beneficiar-se de l'aplicació terminològica d'SNOMED CT en algunes àrees com la localització anatòmica o assolir una millor cobertura en documentació clínica, a més de convertir-se en la terminologia de referència per als registres de salut al país nòrdic.

Per a obtenir més informació sobre l'ús de la eSalut i SNOMED CT a Noruega visita ehelse.no.

"Snomed International" i nova seu, Londres

Per altra banda, l'institució va comunicar també l'adopció del nou nom comercial "SNOMED Internacional" i el trasllat de la seva seu a Londres.

Des dels seus inicis l'any 2007, l'organització ha arribat a agrupar fins als 30 membres dels 5 continents i compta ja amb més de 5.000 afiliats.

El canvi de nom a SNOMED Internacional reflecteix l'enfocament global i internacional de l'organització, i el compromís d'aquesta amb la implementació d'un llenguatge i terminologia sanitària universal, que incorpori SNOMED CT als sistemes d'informació de salut d'arreu del món.

Per a obtenir més informació sobre el nou nom comercial o la reubicació de l'organització consulta el següent full informatiu.

IHTSDO

La International Health Terminology Standards Development Organisation (IHTSDO) és una organització sense ànim de lucre, constituïda el 23 de març de 2007, que té els drets de propietat intel·lectual de SNOMED CT. Entitat registrada sota la legislació i el dret danès, la seva oficina central es trobava fins al moment situada a Copenhaguen (Dinamarca).

Compartir