TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Notícies

← Tornar a llistat de notícies

16-03-2017

La Fundació TicSalut participa en el projecte Nextcare impulsat amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Es tracta d’ un projecte d'innovació liderat per Biocat dins el marc de la comunitat sanitària Ris3Cat.

Iniciat el passat mes d'octubre de 2016 té previst una durada de 4,5 anys. L’objectiu es centra en els serveis d'atenció integral per a pacients crònics, en base a:

-El desplegament regional dels serveis.

-La transferència i explotació de nous productes i serveis que generin valor de retorn per al sector de la salut Ris3Cat.

RIS3CAT. Comunitat NEXTHEALTH: Solucions Multidisciplinàries per als Propers Reptes de Salut

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa les Comunitats RIS3CAT, una estratègia pionera a Europa que vol transformar el teixit empresarial a Catalunya fins al 2020. La iniciativa és la concreció pràctica de l’Estratègia per a l’especialització intel·ligent RIS3CAT, aprovada al 2014 pel Govern català i que va sorgir com a resposta a les directius marcades per la Unió Europea amb l’Estratègia Europa 2020.

En aquest context, Biocat coordina la comunitat NEXTHEALTH: Solucions Multidisciplinàries per als Propers Reptes de Salut, per donar resposta als principals reptes relacionats amb la salut a l'actualitat.

NEXTCARE: Atenció personalitzada del malalt crònic en un marc de salut digital

El projecte NEXTCARE impulsa un nou model d’atenció personalitzada del malalt crònic basat en eines TIC. Aquesta proposta d’innovació de serveis de salut respon a tres objectius principals:

  • Desplegament regional de serveis d’atenció integrada per a malalts crònics amb un plantejament de medicina personalitzada;
  • Desenvolupament d’un banc de proves amb voluntat de lideratge internacional per a l’aplicació de TIC a nous serveis que generin valor en el Sistema Català de Salut;
  • Desenvolupament i monetització de nous productes i serveis, que tinguin un bon nivell de transferibilitat a altres sistemes de salut i que contribueixin a enfortir el teixit industrial català.

Compartir