TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Notícies

← Tornar a llistat de notícies

06-02-2018

La jornada Infoday H2020 organitzada per TIC Salut Social apropa la metodologia per superar amb èxit una proposta H2020

Presentar una idea innovadora, formar un consorci competent i cercar un repte transversal, clau per obtenir finançament.

Amb motiu de l'obertura de les noves convocatòries dels Programes de treball dels Reptes Socials 1 i 6, de l'àrea de Salut i Societats Inclusives, la Fundació TIC Salut Social ha organitzat, avui dimarts dia 6 de febrer, una jornada a Barcelona en la qual s'han conegut les temàtiques previstes per a finançar i s'han compartit tant consells pràctics per presentar una proposta guanyadora com factors d'èxit a l'hora d'obtenir finançament europeu.

El Dr. Francesc Garcia Cuyàs, director de la Fundació TIC Salut Social, ha donat la benvinguda als assistents i ha reiterat la voluntat de la Fundació en "ajudar al màxim a que les empreses del sector coneguin les possibilitats que ofereix la Unió Europea" a l'hora de finançar projectes dins del marc H2020, destacant la importància de la "transversalitat" en liderar iniciatives, tant des de la vesant de salut com de benestar social. 

Precisament, els dos punts nacionals de contacte (NCP, en anglès), el Sr. Juan Riese -salut- i la Sra. Aïda Díaz -social-, han cobert la primera part de la jornada. Riese, assessor científic-tècnic de l'Oficina de Projectes Europeus de l'Institut de Salut Carlos III de Madrid, ha fet un repàs extens sobre les 7 prioritats, dividides en 3 àrees, del Societal Challenge 1 (SC1), introduint en què consisteix l'Horizon 2020, les seves oportunitats i els diferents requisits de cada convocatòria. "Qualitat, impacte i gestió", són 3 aspectes clau que, segons Riese, s'han de tenir en compte a l'hora de preparar i redactar una proposta en el marc H2020.

Per la seva part, Díaz, tècnica de l'àrea d'internacionalització de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), ha volgut comunicar la importància de tenir clar "quin serà l'impacte final" que es busca a l'hora d'impulsar un repte en el Societal Challenge 6 (SC6), destacant les 3 temàtiques en les quals està treballant la UE a dia d'avui en aquest àmbit: Migració, Transformacions i Governança (relació ciutadania i admin. pública). Per concloure reiterant la visió transversal, igual que introduïa el Dr. Garcia Cuyàs, com a palanca clau per ampliar les possibilitats d'èxit del repte.

Durant la segona part de la jornada, ha sigut el torn de la consultora internacional Sra. Daniela Gomes, de la firma Octupux Consulting. Gomes, qui estarà novament a Barcelona els pròxims dies 5 i 6 de març conduint el curs organitzat per TIC Salut Social sobre "Com redactar amb èxit propostes H2020", ha destacat la figura clau de l'avaluador. Preparar una proposta tenint en compte a qui va adreçada -redacció, estructura, llenguatge... -marcarà la diferència entre ser tinguda en compte i defensada a la resta dels avaluadors o no.

Finalment, la jornada ha conclòs amb l'experiència de l'AQuAs, de la mà de Rossana Allessandrello, qui ha explicat el cas d'èxit del projecte PRO4VIP, i el tancament per part de TIC Salut Social, amb la presència del Dr. Jordi Martinez, director d'Innovació, qui ha convidat a les diferents empreses "a trucar a la porta de TIC Salut Social per participar en la redacció i presentació de propostes", Carla Alvarez, project manager especialitzada en cerca de finançament, i Margarita Hospedales, PMO Officer de la Fundació, qui ha volgut transmetre el rol "vocacional" que ha de tenir qui redacti una proposta, doncs, segons Hospedales, és una tasca que requereix dedicació 24/7 i no sempre té el retorn esperat. Per tant, "important no defallir".

Compartir