TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Actualitat > Notícies

← Tornar a llistat de notícies

06-06-2014

Premien les cinc iniciatives més rellevants en l’àmbit de la salut i benestar dins les Jornades R+D+I en TIC i Salut al Parc de la UdG

V Jornades R+D+I en TIC i Salut : La trobada, d’àmbit internacional, ha reunit els actors més importants en TIC i Salut

Les V Jornades en R+D+I en TIC i Salut que es porten a terme des d’ahir i fins avui al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG), amb la participació dels actors més rellevants en TIC i Salut, han premiat en aquesta edició cinc  iniciatives de gran relleu que, en les diferents categories, suposen un distintiu de qualitat. Les jornades estan organitzades pel Parc de la UdG, la Fundació TicSalut, Euroregió Pirineus Mediterrània, Mobile World Capital Barcelona i el centre e-Santé de Tolosa.

Els projectes premiats en les diferents categories són:

Premi Jove Talent – Fòrum Impulsa 2013.

Atorgat a la Unitat per a l’Estudi i Tractament del Dolor-ALGOS, de la Universitat Rovira i Virgili. En l’àmbit de l’emprenedoria i la recerca per a  la  millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

Projecte: “Fibroline”. Es tracta d’un test que permet detectar el dolor i els símptomes de la fibromiàlgia i proposa millores pels pacients.

Premi mHealth – Mobile World Capital Barcelona 2014.

Atorgat a Sistema d’Emergències Mèdiques, per la seva contribució en el desenvolupament d’aplicacions mòbils en l’àmbit de la salut i el benestar.

Projecte:  “APP Mòbil 061CatSalut Respon”. Aplicació mòbil del Sistema d’Emergències Mèdiques, adreçada als ciutadans i professionals de la salut amb l’objectiu d’oferir un servei de màxima eficiència i qualitat. Permet comunicar emergències.

Premi Euroregió Pirineus Mediterrània 2014.

Atorgat a Sadir Assistance, per la seva contribució en la col·laboració entre territoris que integren l’Euroregió Pirineus Mediterrània: Catalunya, Illes Balears, Midi-Pyrénées, i Languedoc-Roussillon.

Projecte:   “Bench test validation of a Telemonitoring devide for CPAP Treatment”. Telemonotorització des de casa de l’apnea del son.

Université d’été de la e-Santé Castres-Mazamet 2014. (guanyador del premi Université d’été de la e-Santé Castres-Mazamet 2013).

Atorgat a Sovinty.

Projecte:  “Sovinty 3S Mobile”: Connecta els cuidadors, professionals i pacients per millorar l’atenció.

Premi IV Jornades R+D+I en Tic i Salut per la innovació, creativitat i aplicació de les TIC en els àmbits de la salut i el benestar

Atorgat a Sens4Care.

Projecte:   Detector de caigudes. Per mitjà d’un cinturó connectat amb Bluetooth s’envien alertes per mitjà del mòbil.

A les jornades s’han presentat una vuitantena de projectes de recerca d’innovació, amb càpsules de comunicació dels que han estat seleccionats pel comitè científic, i amb especial èmfasi cap als avenços en salut, benestar social i qualitat de vida. Les noves tecnologies tenen un paper cada cop més rellevant per afrontar els reptes de l’atenció sanitària i l’aportació de les TIC es consideren fonamentals per  ajudar a desenvolupar els canvis que ha de fer el sistema sanitari. L’objectiu de les jornades és donar a conèixer les tendències i els projectes que s’estan duent a terme en el sistema públic i privat de recerca en els territoris que integren l’Euroregió Pirineus Mediterrània i facilitar la introducció d’aquestes aplicacions tecnològiques capdavanteres.

Els premis es van lliurar ahir a la nit, en un acte que es va portar a terme al Claustre del Centre Cultural La Mercè de Girona.

Avui s’ha pronunciat una conferència sobre Instruments financers i programes internacionals d’I+D+i empresarials, i s’ha dut a terme una taula rodona sobre La salut per a tothom: cap a un envelliment actiu i saludable.

La cloenda anirà a càrrec de Francesc Garcia Cuyàs, director de la Fundació TicSalut; Ramon Moreno, vicerector de Planificació, Innovació i Empresa; Jean L.Frayse, president del Centre e-Santé Platinnes; Philippe Mestre, director AECT Pirineus Mediterrània: i Malin Svenson, Acting Market Unit Manager, Iberia de Business Sweden.

Compartir