TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Coneixement > Guia de cursos en eSalut

Guia de cursos en eSalut

← Tornar al llistat de cursos

Màster en Aplicacions Clíniques i Comunitàries en Salut. Investigació i TIC

IL3- Universitat de Barcelona

Valoració

(0)

0 ressenyes

Lloc:
Hospitalet de Llobregat
Inici:
29 setembre 2014
Durada:
1 any
Format:
Cursos semipresencials
Tipus:
Màster
Crèdits:
60

Introducció

Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) s’han consolidat al sistema sanitari oferint noves perspectives amb relació a la gestió de la informació del procés clínic i creant nous models d’atenció sanitària a la ciutadania. Això possibilita oferir assistència remota, potenciar la interacció del ciutadà en el seu procés de salut i dissenyar sistemes basats en la integració de tot el procés assistencial i possibilitar que siguin més econòmics, eficients i eficaços.

Aquest procés de canvi implica un canvi de mentalitat en la població, però també en els professionals a l’hora d’apostar per la formació especialitzada en l’àmbit de les TIC que representi un valor afegit al seu perfil professional. Això augmenta les possibilitats de liderar projectes que considerin aquestes noves tecnologies i poder assumir amb garanties d’èxit els nous reptes als quals s’enfronta la sanitat del futur. El mòdul pretén dotar al professional de la salut dels coneixements i les habilitats necessàries per utilitzar les TIC i crear projectes d’investigació relacionats amb aquestes.

Paral·lelament, el mòdul d’“Avenços en la pràctica clínica”, mitjançant l’estudi d’innovacions en la pràctica assistencial, des de la investigació que les motiva, fins a la creació de protocols i estàndards que les sustenta, pretén mostrar l’aplicabilitat de la investigació, més enllà de la mera publicació de resultats en la literatura científica.

Objectius

  • Facilita l’adquisició de coneixements i capacitats professionals i d’investigació per resoldre problemes i prendre decisions efectives.
  • Capacita per a l’adquisició i manteniment d’un pensament positiu i ètnic al servei de la comunitat.
  • Adquirir coneixements i habilitats per innovar en el procés d’atenció de salut i social de les persones de la comunitat.