TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Coneixement > Guia de cursos en eSalut

Guia de cursos en eSalut

← Tornar al llistat de cursos

Màster universitari en gestió de la informació i el coneixement en l’àmbit de la salut

UAB. Escoles universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà

Lloc:
Sant Cugat del Vallès
Inici:
17 octubre 2013
Durada:
1 any
Format:
Cursos presencials
Tipus:
Màster oficial
Crèdits:
60

Introducció

El màster pretén formar professionals amb un coneixement profund de la complexitat de les institucions sanitàries i els seus sistemes d'informació, que els capaciti per dissenyar, gestionar la implementació i avaluar aquests sistemes tant a nivell departamental, com en l'àmbit global de la institució i, alhora, abordar la comprensió d'aquesta complexitat mitjançant el raonament crític i l'anàlisi argumentat de les decisions propostes als problemes plantejats, tenint en compte la responsabilitat social i ètica.

Objectius

El Màster en Gestió de la Informació i el Coneixement en l'Àmbit de la Salut (MUGICAS) pretén formar professionals amb un coneixement profund de la complexitat de les institucions sanitàries i els seus sistemes d'informació, que els capaciti per dissenyar, gestionar la implementació i avaluar aquests sistemes tant a nivell departamental, com en l'àmbit global de la institució i, alhora, abordar la comprensió d'aquesta complexitat mitjançant el raonament crític i l'anàlisi argumentat de les decisions propostes als problemes plantejats, tenint en compte la responsabilitat social i ètica.

Els objectius del Màster són:

 • Introduir els alumnes en la complexitat de les institucions sanitàries i en la dels seus sistemes d'informació
 • Aprofundir en l'aspecte estratègic dels sistemes d'informació, tant a nivell institucional com de país (entre institucions)
 • Que l'estudiant adquireixi les competències, tant a nivell teòric com pràctic, per poder dissenyar / avaluar la idoneïtat d'un sistema d'informació, tant en un marc departamental com institucional.
 • Que els alumnes adquireixin les competències necessàries per gestionar el procés d'implantació.
 • Analitzar experiències reals d'èxit i fracàs en els processos d'implantació de sistemes d'informació en l'àmbit de la salut.

Ressenyes

 1. #1

  Manel Taboada(ELIMINAR) 17/04/14 a les 11:17

  Es tracta d'un Màster Oficial de la UAB a través del qual es pretén formar als professionals encarregats de la coordinació dels projectes de transformació de les organitzacions sanitàries com a conseqüència de la introducció de les TICs. A més de sòlids coneixements tecnològics, de les característiques dels sistemes d’informació de les organitzacions sanitàries, es dedica una part important a l’estudi de com els Sistemes d’Informació permeten la gestió del coneixement i de la informació clínica, i a la implantació d’un nou sistema d’informació i la gestió del canvi.

  En el Màster conviuen tant graduats ens titulacions de la salut i graduats en titulacions tecnològiques, i se’ls fa treballar conjuntament, intentant emular l’ambient de treball propis dels equips de treball que implanten els projectes TIC-Salut.

  Una part important del procés d’aprenentatge es fa en organitzacions sanitàries, a través de les pràctiques professionalitzadores i el Treball Final de Màster. , incorporant-se en equips de treball i projectes reals.

  El 90% de l’equip docent són professionals en actiu procedents tant d’organitzacions sanitàries com de proveïdores de serveis TIC d’organitzacions sanitàries.

Veure totes les ressenyes