TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Estàndards i interoperabilitat > Homologació > Preguntes més freqüents (FAQ's)

Preguntes més freqüents (FAQ's)

A continuació es presenten les preguntes més freqüents que han sorgit dels processos d'homologació de sistemes, dispositius i serveis:

On puc trobar informació sobre l'homologació de sistemes, dispositius i serveis?

En els enllaços associats, pot consultar el Procés d'homologació d'interoperabilitat per iSalut complert, així com les passes a seguir per sol·licitar l'homologació de sistemes, dispositius i serveis.

A més a més, vostè pot enviar les seves consultes a l'adreça homologacio(ELIMINAR)@ticsalut.cat.

↑ Pujar

Com puc avaluar la capacitat del meu sistema, dispositiu o servei per complir amb els Criteris de conformitat abans de fer efectiva la "Sol·licitud d'homologació"?

Tots els Criteris de conformitat que s'utilitzaran per avaluar que el seu sistema, dispositiu o servei compleix amb els requeriments establerts, estan disponibles per a la seva consulta a la web de l'Oficina d'Estàndards i Interoperabilitat, cadascun en el domini obert que li correspon. Tingui en compte que es requereix el 100% de compliment amb els Criteris de conformitat obligatoris per tal d'obtenir l'homologació del seu sistema, dispositiu o servei.

D'altra banda, l'Oficina d'Estàndards i Interoperabilitat està a la disposició de les empreses per ajudar a entendre els Criteris de conformitat i respondre a qualsevol de les seves preguntes  homologacio(ELIMINAR)@ticsalt.cat.

↑ Pujar

Què puc fer si no estic segur de com classificar el meu sistema, dispositiu o servei entre els dominis oberts publicats a la web de l'Oficina d'Estàndards i Interoperabilitat?

Si no està segur de com classificar el seu sistema, dispositiu o servei a la llista de dominis oberts, pot dirigir els seus dubtes a l'adreça homologacio(ELIMINAR)@ticsalut.cat.

↑ Pujar

Què puc fer si el meu sistema, dispositiu o servei no està contemplat en cap dels dominis oberts publicats a la web de l'Oficina d'Estàndards i Interoperabilitat?

Actualment estem treballant en la definició de nous dominis. Pot donar-se el cas que el seu sistema, dispositiu o servei pertanyi a algun d'aquests dominis en procés de definició.

Pot dirigir els seus dubtes a l'adreça homologacio(ELIMINAR)@ticsalut.cat, i li proporcionarem l'ajuda i informació necessàries.

↑ Pujar

Què he de presentar el dia que tingui lloc el Procés d'homologació del meu sistema, dispositiu o servei?

Haurà de disposar el sistema, dispositiu o servei a homologar, totalment operatiu, per tal de demostrar que compleix amb els Criteris de conformitat establerts, així com tota la documentació de suport que cregui necessària per aquesta fita.

↑ Pujar

Qui ha de venir el dia que tingui lloc el Procés d'homologació del meu sistema, dispositiu o servei?

Ha de venir la persona o persones que tinguin l'experiència i competència tècnica necessàries per preparar i demostrar que el sistema, dispositiu o servei compleix amb els Criteris de conformitat adequadament.

↑ Pujar

Què passa si el meu sistema, dispositiu o servei no supera el Procés d'homologació?

Si el seu sistema, dispositiu o servei no compleix amb el 100% dels Criteris de conformitat obligatoris establerts, des de l'Oficina d'Estàndards i Interoperabilitat se'ls hi faran arribar dos documents: l'Informe d'homologació amb el detall de resultats del procés, i l'Informe de No conformitats amb el detall de les mancances del seu sistema, dispositiu o servei.

Una vegada hagi corregit les mancances del seu sistema, dispositiu o servei, podrà sol·licitar la revisió del procés d'homologació, requerint el "Formulari de sol·licitud de revisió d'homologació" a l'adreça homologacio(ELIMINAR)@ticsalut.cat.

↑ Pujar

On puc trobar informació sobre els sistemes, dispositius o serveis homologats per l'Oficina d'Estàndards i Interoperabilitat?

Tots els sistemes, dispositius i serveis homologats per l'Oficina d'Estàndards i Interoperabilitat de la Fundació TicSalut, es presenten a la seva pàgina web, sempre després d'haver finalitzat el procés d'homologació.

↑ Pujar