TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

← Tornar a llistat de notícies

17-06-2013

Anàlisi de l'eina Messaging Workbench

L’entorn de treball de missatgeria Messagging Workbench (MWB) és una eina de productivitat polivalent destinada a implementadors d’HL7 v2.x. Aquesta eina vol facilitar el ràpid desenvolupament d’especificacions i informes. MWB també incorpora un servei de validació de missatges en línia i un generador de missatges per utilitzar en proves. MWB permet la documentació dels missatges/perfils HL7 que un equip de desenvolupament en farà ús i provarà aquestes definicions per tenir consistència amb HL7 i els altres estàndards locals.

Els missatges poden ser creats sobre la base dels arxius de llibreria que representen en cada versió de l’estàndard HL7, per l’entrada inversa o a través d’entrada manual. A més es poden desenvolupar biblioteques addicionals per a convencions implementades a nivell local. L’eina també inclou un banc de diagrames MWB per facilitar una major varietat de formes redimensionables i configurables per així crear múltiples diagrames de forma lliure per a cada perfil. Els diagrames també poden ser importats d’altres eines que produeixen sortides BMP o JPG tal com pot ser Visio.

Amb Messaging Workbench es poden generar, imprimir i exportar una àmplia gamma d’informes. L’eina també pot generar missatges de prova per als perfils dissenyats i capturar les transaccions que es poden validar contra perfils dissenyats. També es pot utilitzar per registrar els comentaris sobre els perfils.

Resumint, MWB es una bona eina molt polivalent per definir, generar i validar perfils de missatges HL7, així com la creació de llibreries personalitzades a partir de ja existents, definició de tipus de dades que contindrà el perfil, i també la generació de fitxers XML amb els perfils de missatges creats, entre d’altres funcions. Com a punts negatius cal destacar que la eina només es pot executar des d’un entorn Windows i el seu ús es pot fer una mica difícil i enrevessat degut a la gran quantitat de funcionalitats i opcions que disposa la eina.

Compartir