TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

← Tornar a llistat de notícies

20-02-2018

Olimpíades al HIMSS18: Interoperabilitat Internacional

El fet que els tres últims jocs olímpics succeeixin a Àsia suposa un repte per OHI.

Els jocs olímpics d’estiu i d’hivern, així com els paralímpics, sónn esdeveniments molt importants. Cada dos anys atletes, entrenadors i assistents de més de 200 països es reuneixen per viure’ls. Aquest fet suposa una molt bona mostra per tal de poder provar i desenvolupar propostes d’interoperabilitat a nivell internacional.

La iniciativa Olympic Healthcare Interoperability (OHI), desenvolupada per HIMSS amb la col·laboració d’SNOMED International (IHTSDO), pretén precisament aprofitar-se’n (començant per un pilot a Tokyo 2020 que inclourà proves relatives a la identificació) de l’accés al resum internacional del pacient (IPS per les seves sigles en anglès) i a d’altra informació detallada. Possiblement imatge o laboratori. El pilot es realitzarà considerant 3 o 4 països però l’objectiu a curt termini és que a Beijing 2022 s’incrementi substancialment l’abast de la implementació. Hi ha una gran expectació per Los Angeles 2028, ja que suposarà la culminació de 10 anys de proves i millores del projecte.

El fet que els tres últims jocs olímpics succeeixin a Àsia suposa un repte per OHI. Corea és un país molt avançat pel que fa a tecnologia, però la forma que té d’afrontar la interoperabilitat és omplint mercats estrangers dels seus productes, com per exemple exportant sistemes PACS. L’organització dels jocs d’hivern de PyeongChang es va tancar el 2016, així que la OHI no podrà intervenir-hi. Japó, de la mateixa manera que Corea, utilitza tecnologia punta. Ara bé, a nivell social hi ha força recel pel que fa a la compartició de dades. Tot i així, per les noves generacions és un aspecte essencial de l’assistència sanitària, i Tokyo 2020 serà l’esdeveniment ideal per demostrar-ho. En canvi, la Xina no té cap problema en canviar i millorar el sistema ja que a la seva digitalització de l’àmbit assistencial encara li queda un llarg camí per recórrer.

El HIMSS18 a Las Vegas allotjarà una conferència sobre l’OHI, el dia 7 de Març. També es podrà visitar el showcase d’interoperabilitat per obtenir-ne més detalls i saber com involucrar-se en el projecte.

Per a més informació es pot consultar el següent enllaç: The Olympics at HIMSS18: International interoperability a new team sport

Compartir