TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

← Tornar a llistat de notícies

18-11-2013

El Diccionari Clínic per iSalut incorpora nous subconjunts

L’OFSTI (Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat de la Fundació TICSalut) està elaborant el Diccionari Clínic per iSalut que té per objectiu normalitzar els termes clínics que s’utilitzen en el SISCAT (Sistema Sanitari Integrat de la Xarxa de Salut Pública de Catalunya), de manera que es pugui assolir la interoperabilitat semàntica entre els sistemes d’informació dels proveïdors, a diferents nivells assistencials. Aquesta interoperabilitat garanteix l’intercanvi de les dades sense que es perdi el seu significat, permetent-ne la representació i interpretació automàtica i inequívoca. Cada domini del diccionari es treballa amb un equip d’experts multidisciplinar i creant subconjunts de SNOMED CT.

Amb els nous subconjunts incorporats, el Diccionari Clínic per iSalut conté els dominis següents:

(1) Al·lèrgies.
(2) Anatomia Patològica.
(3) Immunitzacions actives i passives.
(4) Grups de professionals sanitaris (ocupacions).
(5) Prestacions.
(6) Escales de valoració de pacients crònics.
(7) Informe d’espirometria.

Per més informació es pot consultar l’apartat del Diccionari Clínic per iSalut al web de l’OFSTI.

Aquests subconjunts, juntament amb els nous conceptes i descripcions que s’han identificat, s’han creat a la tercera edició de l’extensió catalana de SNOMED CT (15-11-2013) que es pot descarregar completant el formulari de l'àrea de descàrrega de SNOMED CT.

Aquesta versió de l’extensió catalana està basada en la versió internacional “INT” del 31-07-2012 i en la traducció al castellà “ES-ARG” del 31-10-2012.

Compartir