TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

← Tornar a llistat de notícies

05-03-2015

L'IHTSDO ha anunciat la retirada dels codis de versions anteriors de SNOMED CT que es durà a terme abans del 26 d'abril del 2017

International Health Terminology Standards Development Organization

L'IHTSDO ha anunciat la retirada dels codis de les versions anteriors de SNOMED CT tals com SNOP, SNOMED, SNOMED II, SNOMED International (3.x) i SNOMED RT.

Aquesta retirada es durà a terme abans del 26 d'abril del 2017, sent aquesta data límit per continuar fent servir aquestes versions. En aquell moment l'IHTSDO ja no es farà responsable de cap risc que l'ús d'aquestes versions pugui ocasionar.

Una llicència limitada estarà disponible per finalitats d'investigació i per permetre la interpretació de les dades històriques capturades utilitzant aquestes versions anteriors.

Amb la publicació del nou format de SNOMED CT RF2 els codis SNOMEDID (codis M, T, etc.) i CTV3ID es van treure de la taula de cocneptes i es van posar a un subconjunt. Actualment, la publicació bianual de l'edició internacional de SNOMED CT en RF2 inclou un subconjunt (refSet) d'identificadors de SNOMED de versions anteriors, que conté identificadors de conceptes de SNOMED, SNOMED II, i SNOMED Internacional (3.x). Aquest conjunt de referències serà retirat de l'ús d'acord amb aquestes línies de temps:

  • Juny del 2015 en la versió internacional de SNOMED CT:  Cap canvi referent al subconjunt d'identificadors de versions anteriors de SNOMED CT.

  • Gener del 2016  en la versió internacional de SNOMED CT: L'últim llançament que inclou el subconjunt d'identificadors de versions anteriors de SNOMED CT actualitzat.

  • Juny del 2016 en la versió internacional de SNOMED CT: L'últim llançament que conté el subconjunt d'identificadors de versions anteriors de SNOMED CT.

  • Gener del 2017 en la versió internacional de SNOMED CT: El subconjunt d'identificadors de SNOMED CT de versions anterior serà retirat i ja no estarà disponible. Després que el subconjunt d'identificadors de versions anteriors sigui retirat de la versió internacional, es podrà trobar disponible com a producte de llegat del IHTSDO a:  https://mlds.ihtsdotools.org/#/viewReleases/viewRelease/5376.

HTSDO insta una vegada més als usuaris d'aquestes versions anteriors que cal que migrin cap a SNOMED CT tan aviat com sigui possible.

Tota la informació sobre la migració a SNOMED CT està disponible a la guia d'implementació tècnica (http://snomed.org/tig.pdf).

Durant el 2015, l'IHTSDO recordarà als usuaris de versions anteriors que ja no s'oferirà cap llicència d'ús després del 26 d'abril del 2017.

Compartir