TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

← Tornar a llistat de notícies

27-11-2015

La IHTSDO aprova deixar de mantenir el mapeig entre la CIM-9-MC i SNOMED CT i el format RF1

El dimecres 28 d’octubre de 2015, l’Assemblea General d'IHTSDO va votar i acceptar deixar de mantenir i distribuir el format RF1 de la SNOMED CT, així com el mapeig entre la classificació CIM-9-MC i SNOMED CT.

Els raonaments que va donar l'IHTSDO per a reemplaçar el format RF1 per el RF2 van ser, entre d'altres, el poc nivell d’us per part dels usuaris de l’antic format i els defectes de disseny que aquesta presenta. IHTSDO considera que la nova línia de producte (RF2) serà més àgil, precisa, eficient i segura. 

Segons es va acordar, el format RF1 serà substituït definitivament pel format RF2, i el procés de reconversió es produirà d’acord a les següents dates:

  • Gener 2016: L'eina de conversió entre el format RF2 i RF1 estarà disponible per al públic al lloc web de IHTSDO's Confluence.
  • Juliol 2016: Distribució final del RF1 per IHTSDO.
  • Gener 2017: Els usuaris que utilitzin RF1 l'obtindran a través de la conversió de RF2.

Tanmateix, l'IHTSDO deixarà de mantenir al juliol de 2016 el mapeig entre la CIM-9-MC i SNOMED CT perquè el llançament de la CIM-10 ha de provocar que la CIM-9-MC quedi en desús. La darrera actualització de la CIM-9 es va produir a l’octubre del 2011 hi ha quedat a dia d’avui totalment obsoleta. De tota manera, IHTSDO ha comunicat que el mapeig entre la CIM-9-CM i SNOMED CT continuarà essent disponible fins que no es produeixi la transició definitiva a la CIE-10-CM o a SNOMED CT.

Per a més informació o ajuda, l'IHTSDO posa a disposició de tots els usuaris el seu e-mail de contacte per a dubtes o problemàtiques que puguin sorgir: info@ihtsdo.org.

Compartir