TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

← Tornar a llistat de notícies

02-05-2016

L’ICN i l’IHTSDO publiquen la segona part del mapeig entre la classificació d’Infermeria ICNP i SNOMED CT

El 17 de març de 2010 l’ICN -Consell Internacional d'Infermeres- i l’IHTSDO van anunciar un primer acord de col·laboració per avançar en l’homogeneïtzació terminològica i la interoperabilitat entre els sistemes d'informació sanitària. Aquest primer acord va ser actualitzat l’any 2014, quan es va crear una pauta de treball conjunta per potenciar l’ús de l’ICNP -Classificació Internacional per a la Pràctica d’Infermeria-, i SNOMED CT, així com la seva incorporació a la Història Clínica Electrònica. 

Al 2015 es va publicar el mapeig entre la part de diagnòstics de l’ICNP i SNOMED CT i aquesta setmana s’ha publicat la segona part d’intervencions. La taula d'equivalents és el vehicle que permet la transformació de dades codificades en ICNP a SNOMED CT (un concepte ICNP en un sistema local pot ser convertit mitjançant la taula en un concepte SNOMED CT equivalent per al seu ús en un registre multidisciplinari). 

Aquest sistema permetrà que els usuaris de l’ICNP puguin seguir utilitzant la terminologia que prefereixin però dins el paraigües SNOMED CT. Un recurs útil per a les infermeres i centres de salut, que podran utilitzar SNOMED CT per a la documentar-se a través dels registres electrònics de salut i la CIPE per a identificar el contingut clínicament rellevant en cures d'infermeria. 

Cal puntualitzar, per últim, que hi haurà sistemes i processos dins l’ICN i IHTSDO que asseguraran la integritat d’ambdues terminologies.

És possible consultar més informació sobre la taula d’equivalències a: http://www.icn.ch/what-we-do/icnp-download/ i la versió RF2 està disponible a https://mlds.ihtsdotools.org.

Compartir