TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

← Tornar a llistat de notícies

29-06-2017

Publicada nova versió de la terminologia de laboratori LOINC

El passat divendres, dia 23 de juny, es va publicar una nova versió de la terminologia LOINC (Logical Observation Identifiers Names and Codes), per part del Regenstrief Institute (RI). Es tracta d’un vocabulari estàndard d’àmbit internacional que engloba milers de conceptes referents a l’àrea de Laboratori. Aquesta última versió es correspon a la 2.61, s’hi han afegit 1491 termes i se’n han actualitzat prop de 7000.

Els termes LOINC es distribueixen a l’anomenada LOINC Table Core File, que inclou tant els identificadors LOINC com els sis eixos corresponents a cadascun d’ells. El detall del camps que compensen aquest fitxer, així com els altres artefactes relacionats, estan descrits a la Guia d’Usuaris. El LOINC Table Core File es troba disponible en diversos tipus d’arxiu, que es poden descarregar des de la plana web oficial del RI. La nova versió pretén permetre que els implementadors puguin actualitzar-se sense necessitat d’haver de modificar la seva base de dades.

La terminologia LOINC proporciona codis i noms universals que faciliten la identificació de proves i observacions de Laboratori, fet que permet treballar amb ells i seguir avançant des del punt de vista de la interoperabilitat internacional.

Compartir