TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

← Tornar a llistat de notícies

26-03-2018

Argentina passa a ser el 31è membre de SNOMED International

SNOMED International (IHTSDO) anuncia la incorporació d’Argentina com a país membre. Gràcies a aquesta adhesió, Argentina podrà adoptar SNOMED CT, la terminologia clínica més completa que existeix. SNOMED CT és un vocabulari clínic estructurat que permetrà obtenir millores en les maneres en que es recullen, analitzen i intercanvien dades assistencials.

"El Ministerio de Salud i el Ministerio de Modernización d’Argentina han treballat junts per fer realitat aquesta incorporació; això facilitarà l’adopció de SNOMED CT als sistemes d’informació de salut arreu del país”, diu el Dr. Alejandro López Osorino, responsable de l’adopció de SNOMED CT al Ministerio de Salud. “Ja està tot llest perquè les províncies i proveïdors comencin a sol·licitar llicències gratuïtes per utilitzar SNOMED CT, i estem planificant una seqüència d’activitats de suport per facilitar la seva implementació.”

Amb aquesta incorporació, ja en són tres els països sud-americans que es beneficien de SNOMED CT juntament amb Xile i Uruguai. Aquest és el primer pas perquè el país tingui la capacitat d’intercanviar dades clíniques amb precisió, un fet del què se’n beneficiarà el conjunt de tots els ciutadans.

Compartir