TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Innovació > Internacional > TicSalut en projectes Europeus

TicSalut en projectes Europeus

← Tornar a llistat de projectes

ASSEHS

Activació de les estratègies d’estratificació i resultats de les intervencions en pacients fràgils dels serveis sanitaris (ASSEHS) és un projecte europeu per estudiar les estratègies i eines d’estratificació actuals i els reptes per estendre el seu ús i l’aplicació a pacients fràgils. 

Activació de les estratègies d’estratificació i resultats de les intervencions en pacients fràgils dels serveis sanitaris (ASSEHS) és un projecte europeu per estudiar les estratègies i eines d’estratificació actuals i els reptes per estendre el seu ís i l’aplicació a pacients fràgils.
Per fer front al repte de l’envelliment saludable i actiu, els sistemes de salut europeus han de transformar els seus serveis en més proactius, anticipatius i integrats.
Els sistemes sanitaris necessiten personalitzar els seus serveis, posar als pacients en el centre de l’atenció i proveir serveis amb un ús adequat de recursos. La gestió poblacional de riscos sanitaris es realitza mitjançant eines d’estratificació de pacients crònics i oferint serveis adequats al seu risc. La monitorització de la fragilitat és clau per optimitzar l’atenció a poblacions fràgils a risc.
Les eines d’estratificació de riscos poden ajudar a identificar pacients complexes i fràgils i mantenir-los sota el radar del serveis sanitaris. La monitorització sistemàtica de grups de poblacions a risc de sofrir una malaltia constitueix una part de l’estratègia d’alt nivell en salut pública.
Un sistema de salut és una xarxa complexa d’estructures sanitàries amb múltiples nivells de governança. No hi ha un model únic per a la monitorització i estratificació de persones a risc de fragilitat i qualsevol configuració genera noves alternatives. L’anàlisi de tècniques d’estratificació de risc en diferents sistemes de salut i les lliçons apreses en la seva implantació en quatre serveis de salut d’ASSEHS ajudarà a generar conclusions útils i solucions d’estratificació de riscs transferibles a altres regions en el futur.

Data inici: 1/1/2014 - Data final: 31/8/2016

PressupostFinançamentCoordinador
309.000€EAHCKronikgune

Entitats

El consorci ASSEHS està integrat per organitzacions líders en l’estratificació de riscos. Entre ells es troben autoritats de salut, centres de salut, grups de competències nacionals i organitzacions de recerca privades.

 1. Asociación Centro de Excelencia Internacional en Investigación sobre Cronicidad (KRONIKGUNE)
 2. Regional Healthcare Agency of Puglia Fondazione Mario Negri Sud (AReS Puglia)
 3. Centre Hospitalier Universitaire de Montpellier (CHRU Montpellier)
 4. Servicio Vasco de Salud (OSAKIDETZA)
 5. Philips Research Europe – Care Management Solutions (Philips Research)
 6. Instituto de Investigación en Políticas de Bienestar Social – Universitat de Valencia (UVEG)
 7. Telbios S.p.A (TLB)
 8. Fundació TicSalut
 9. Fondazione Mario Negri Sud (FMNS)

Membre afiliats

 1. Generalitat de Catalunya (GENCAT)
 2. Institut Català de la Salut (ICS)
 3. Hospital de Palamós