TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Innovació > Internacional > TicSalut en projectes Europeus

TicSalut en projectes Europeus

← Tornar a llistat de projectes

m-RESIST: Mobile Therapeutic Attention for Pacients with Treatment Resistant Ezquizofrenia

El projecte m-RESIST (Mobile Therapeutic Attention for Pacients with Treatment Resistant Ezquizofrenia) és un projecte europeu que té per objectiu desenvolupar un programa terapèutic que, amb el suport de dispositius mòbils, involucri activament als pacients amb esquizofrènia resistent al tractament i als seus cuidadors, per tal que siguin capaços d’autogestionar millor la seva malaltia. m-RESIST implementarà un model d'anàlisi per avançar en la comprensió de l’esquizofrènia resistent i predir el comportament de la malaltia.

La solució m-RESIST serà testejada en 3 pilots amb usuaris reals que es portaran a terme a Catalunya, Israel i Hongria.

El projecte m-RESIST (Mobile Therapeutic Attention for Pacients with Treatment Resistant Ezquizofrenia) és un projecte europeu que té per objectiu desenvolupar un programa terapèutic que, amb el suport de dispositius mòbils, involucri activament als pacients amb esquizofrènia resistent al tractament i als seus cuidadors, per tal que siguin capaços d’autogestionar millor la seva malaltia.

S'implementarà un model d'anàlisi per avançar en la comprensió de l’esquizofrènia resistent i predir el comportament de la malaltia i del malalt, el que permetrà establir un sistema d'alerta de reacció i també protocols i recomanacions per donar suport al metge en les decisions clíniques. En vincular eines de mineria de dades amb un model predictiu d'alt nivell, m-RESIST obrirà un nou enfocament tècnic per als tractaments de salut, que permetrà analitzar els patrons de comportament que es troben en múltiples variables del pacient i així identificar els riscos i mancances dels tractaments

Data inici: 01/01/2015 - Data final: 31/12/2017

PressupostFinançamentCoordinador
4M€H2020 PHC-26-2014Fundació TicSalut

Innovació

"És un projecte molt innovador ja que és la primera vegada, a Espanya i a Europa, que es treballa per desenvolupar un projecte terapèutic per a pacients amb esquizofrènia, eines de salut mòbils o mHealth. Es desenvoluparan eines que possibilitin que els malalts assumeixin un paper més actiu en la gestió de la seva malaltia i això esperem que incideixi en una millora en l'adherència al tractament i en la reducció dels símptomes persistents de gravetat, explica la Dra. Iluminada Corripio, líder clínica del projecte m-RESIST a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Beneficis

"Esperem que el projecte RESIST aporti un benefici real per als pacients esquizofrènics mitjançant l'ampliació de l'àmbit d'aplicació del tractament personalitzat farmacològic i psicològic, la continuïtat assistencial i la participació dels cuidadors, però també mitjançant la creació d'una àmplia base de dades que ha esquizofrènia resistent” conclou el Dr. Asaf Caspi, director del servei de Psiquiatria Ambulatòria del Sheba Medical Center (Israel) i líder del projecte m-RESIST al Gertner Institute.

Entitats

 1. Fundació TicSalut (Espanya)
 2. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Espanya)
 3. Parc Sanitari Sant Joan de déu (Espanya)
 4. The Gertner Institute for Epidemiology & Health Policy Research (Israel)
 5. Oulun Yliopisto (Finlàndia)
 6. iMinds VZW (Bèlgica)
 7. IBM Global Services España SA (Espanya)
 8. Athens Technology Center SA (Grècia)
 9. Semmelweis Egyetem (Hongria)
 10. Agència De Qualitat I Avaluació Sanitàries De Catalunya (Espanya)
 11. AB.ACUS SRL (Itàlia)
 12. Institute Of Communication And Computer Systems (Grècia)