TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Oficina mHealth.cat > Notícies

← Tornar a llistat de notícies

22-02-2017

Incerteses sobre el creixement o no de la indústria dels wearables

A l’Oficina mHealth.cat ens volem fer ressò d’una notícia que va publicar a finals d’any el Diari ARA sobre l’ús dels wearables i el seu decreixement de vendes durant el darrer any 2016. També aprofitem per apropar-vos alguns dels més destacats en el terreny de la salut i el benestar.

Els wearables són els dispositius tecnològics que es porten a sobre, com poden ser peces de roba, rellotges o ulleres intel·ligents. La seva funció en l’àmbit sanitari consisteix en poder monitoritzar la salut de les persones que fan ús d’aquests dispositius.

En paral·lel, el passat 16 de desembre, des de la Fundació TicSalut es van presentar els resultats del Mapa de Tendències 2016, en el qual es destacava que les aplicacions mòbils han crescut en el darrer any fins arribar a les 200.000 apps en salut i social. Tot i així, segons l’article del diari ARA ‘Wearables’, el regal que no hauries de fer aquest Nadal, l’ús de wearables, que es considerava fins fa dos anys com el producte tecnològic estrella, no ha arribat a les expectatives generades i el seu ús s’ha estancat, tal com demostra la gràfica que el mateix diari publica.

Aquesta tendència es manté en aquest valor degut a diferents factors: els dispositius wearables no tenen la tecnologia suficient per fer tot allò que s’havia dit que farien; no aporten, en molts casos, més funcions que les que pot fer servir un smartphone; la bateria té una duració força limitada i el preu també és un factor que no ajuda al creixement del sector.

Tot i les dades, els experts no són del tot negatius amb el futur dels wearables, ja que li auguren futur en l’àmbit esportiu i de salut encara que sigui difícil arribar a un públic massiu.

En el cas de wearables de salut, podem trobar-ne alguns exemples com poden ser:

Embrace: braçalet per a persones amb epilèpsia.

Nuubo: Monitorització cardíaca remota

Valedo: Amb sensors connectats a l’aplicació mòbil per fer exercicis terapèutics correctament, especialment dirigits al mal d’esquena.

Des de l’Oficina mHealth.cat seguirem atents a les novetats que ens poden portar els wearables en l’àmbit de la salut.

Compartir