TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Home > Observatory > Experiences in ICT and health

Experiences in ICT and health

← Back to list of experiences

Pregunta a l'expert a Doctoralia

Current Status: Ongoing
Inici: Juliol 2013

Center developer: Doctoralia Internet S.L.
Contact Person: Frederic Llordachs (ELIMINAR)

Description

Doctoralia, la plataforma líder a Espanya en connectar a pacients amb professionals mèdics, amb més de 80.000 professionals i 28.000 centres mèdics, permet als usuaris realitzar consultes en relació a la salut i rebre respostes qualificades de la mà de professionals mèdics a través de la secció “Pregunta a l’expert”. Aquest servei va ser premiat a principis d’Octubre al CIO SUMMIT, un dels més importants esdeveniments europeus sobre tecnologia hospitalària, celebrat a València.

Les preguntes es poden fer de forma anònima i gratuïta i són contestades de forma personal, en un termini d’entre 24 i 48 hores, pels professionals mèdics de Doctoralia. A més, la plataforma permet que altres professionals de la mateixa especialitat puguin validar aquesta primera resposta o, fins i tot, matisar-la amb les seves opinions. Tot això queda recollit al web, on és visible per a tots els internautes que puguin tenir els mateixos dubtes.

Objectives

L'objectiu del servei "Pregunta a l'Expert" és el d'apropar la salut a l'usuari, oferint-li un espai on preguntar qualsevol dubte relacionat amb la salut i obtenir respostes ràpides per part de professionals experts en la matèria. 

Tipus de Finançament
Own

Result

Només a Espanya:  75.000 preguntes d'usuaris publicades (febrer 2016)
  4.000 professionals responent preguntes
  110.000 respostes publicades (poden haver-hi més d'una resposta per pregunta) 
   
   
L'èxit inicial del servei ha provocat la seva extensió als altres països ón Doctoralia té presència destacada, assolint els següents resultats a nivell global: 
   
400.000 preguntes d'usuaris publicades
20.000 professionals responent preguntes
360.000 respostes publicades
2 milions de pàgines vistes al mes = 2 milions de persones que reben la informació mensualment
Presència del servei a 14 països.