TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Home > Observatory > Experiences in ICT and health

Experiences in ICT and health

← Back to list of experiences

Millorar l'equilibri amb consoles Wii

Current Status: Piloting
Inici: 2011

Center developer: CAP La Riera
Contact Person: Pilar Montero

Description

p> La tretzena convocatòria d’ajuts a la recerca de l’IDIAP Jordi Gol ha escollit el projecte Es pot millorar l’equilibri de les persones grans amb la consola Wii? com a mereixedor dels 12.000 euros que s’atorgaven.

Aquest projecte, desenvolupat pel CAP La Riera de Mataró i la unitat de Geriatria de l’Hospital Germans Trias i Pujol, vol demostrar que consola com la Wii pot ajudar a millorar l’equilibri de la gent gran.

Objectives

Seguint un tractament personalitzat cap al pacient, es vol millorar l’equilibri de la gent gran i així evitar caigudes que poden afectar al seu nivell de vida i a la seva salut.

Tipus de Finançament
Espanyol (Fundació Jordi Gol)

Result

En una mostra aleatòria de 20 pacients han comprovat que les persones grans accepten les noves tecnologies com a forma de tractament. Aquest fet demostra el que indiquen els estudis fets a pacients fràgils, que responen més bé als tractaments personalitzats i freqüents, que treballen l’equilibri, que permeten rebre un feedback positiu i que redueixen la por de caure.

Es vol ampliar la mostra a 700 pacients del CAP La Riera i de les consultes externes de Geriatria del Germans Trias.

Els investigadors de la Metropolitana Nord han pensat en la Wii, una consola econòmica, accessible i que mostra a la pantalla què s’està fent, per millorar l’equilibri dels pacients fràgils i per tant disminuir-ne el risc i la incidència de caigudes.