TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inicio > Observatorio > Experiencias en TIC y salud

Experiencias en TIC y salud

← Volver a listado de experiencias

WAY, Wearable interfaces for hAnd function recoverY

Estado actual: Pilotaje
Inici: 01/10/2011 - Final: 30/09/2014

Centro promotor: Institut Guttmann
Persona de contacto: Josep Medina Casanovas (ELIMINAR)

Descripción

WAY és un projecte d’àmbit europeu, finançat pel 7è Programa Marc, que té com a objectiu substituir i/o recuperar la funcionalitat de la mà d’aquelles persones que han patit una amputació o una afectació neurològica (lesió medul·lar, ictus, etc). El projecte es centra en el desenvolupament de tecnologies no invasives que permetin la comunicació bidireccional (sensorio-motora) entre una ajuda tècnica (pròtesi o ortesi) i el cervell del pacient, així com en el desenvolupament de l’ajuda tècnica. Algunes de les línies d’estudi són l’estimulació vibro-tàctil i elect ro-tàctil, a nivell aferent, i el “multi-modal Brain-Computer Interface” (utilitzant EEG, EMG i EOG), a nivell eferent.

Els centres participants són: Scuola Superiore Sant’Anna (coordinadors del projecte, Itàlia), Umea Universitet (Suècia), Eberhard Karls Universitat Tubingen (Alemanya), IDSIA (Suïssa), OSSUR (Islàndia) i l’Institut Guttmann.

Objetivos

Substituir i/o recuperar la funcionalitat de la mà d’aquelles persones que han patit una amputació o una afectació neurològica (lesió medul·lar, ictus, etc)

Pressupost globalTipus de Finançament
3M€Europeo (FP7-ICT)