TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inicio > Observatorio > Experiencias en TIC y salud

Experiencias en TIC y salud

← Volver a listado de experiencias

"Cuidadoras 2.0": efectivitat d'un programa de suport 2.0 per a cuidadores no professionals de pacients crònics

Estado actual: En funcionamiento
Inici: 2013 - Final: 2015

Centro promotor: Grup infermeria avançada de la Universitat Rovira i Virgili
Persona de contacto: Mar Lleixá Fortuño (ELIMINAR)

Descripción

El web http://www.cuidadorascronicos.com, és un espai lliure, gratuït i fiable acreditat per HONcode, on podrà dedicar un temps a si mateixa. Ha estat dissenyada per l'equip investigador d'un projecte més ampli becat a la convocatòria 2012 del Ministeri d'Economia i Competitivitat, Institut de Salut Carles III i FEDER 12/01224, i pretén oferir suport a les cuidadores de persones amb problemes crònics de salut, sempre com a complement a l'atenció presencial, el web s'ha estructurat en diferent àmbits: Com tenir cura (amb informació en diferents àmbits, enllaços a vídeos i guies que li poden servir d'utilitat) com cuidar (amb informació per millorar la salut física i emocional de la cuidadora), ajudes i recursos (guies, i on sol·licitar informació, glossari de termes), apartat d'noticuias i una zona privada en què prèvia subscripció podrà participar en una comunitat virtual "Parlem amb altres cuidadores" on podrà compartir les seves experiències i sentiments derivats de la situació de cuidar, aquest espai està moderat per un membre de l'equip. Quan una cuidadora es registra és acollida per una cuidadora experta i se li convida a respondre uns qüestionaris que pretenen poder comprovar l'efectivitat de l'ús d'aquest web. Es pot establir contacte de forma privada amb la cuidadora experta si es desitja, pensem que una cuidadora informada i formada serà una cuidadora preparada per assumir la tasca de cuidar, amb aquesta web es pretén donar suport i acompanyar les persones que han assumit el paper de cuidadora.

Zona privada en la que prèvia suscripció podrà participar en la comunitat virtual "Hablemos con otras cuidadoras"  podrà compartir experiències i sentimenos derivats de la situació de cuidar. Quan una cuidadora es registra és acollida per una cuidadora experta i se la convida a responder uns qüestionaris que pretenen poder comprovar l'efectivitat  de l'ús del web

Objetivos

Dissenyar, crear, implementar i comprovar l'efectivitat d'un programa 2.0 de suport dirigit a cuidadores no professionals de pacients crònics.

Tipus de Finançament
Español (PI12/01224 convocatoria de ayudas a proyectos de salud 2012. Instituto de Salud Carlos III, Ministerio de Economía y Competitividad y el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER).  )