TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inicio > Observatorio > Experiencias en TIC y salud

Experiencias en TIC y salud

← Volver a listado de experiencias

I-DONT-FALL

Estado actual: Finalizado
Inici: 1/4/2012 - Final: 30/09/2015

Centro promotor: Hospital Asil de Granollers
Persona de contacto: Diana Navarro (ELIMINAR)

Descripción

I-DONT-FALL  ("Integrated prevention and Detection sOlutioNs Tailored to the population and Risk Factors associated with FALLs") és un projecte europeu emmarcat dins del 7è Programa Marc amb l'objectiu principal de desplegar, pilotar i avaluar una àmplia gama de solucions tecnològiques innovadores per a la detecció de caigudes i gestió i prevenció de les mateixes, destinat a persones de la tercera edat o amb problemes motrius. El projecte desenvolupa i avalua una plataforma que permet la prevenció i detecció de caigudes gràcies al disseny d'una sèrie d'eines: un caminador amb intel·ligència artificial (i-Walker), un programa de rehabilitació cognitiva realitzat amb un ordinador amb pantalla tàctil (Sociable), un detector de caigudes (WiMu) i una aplicació que integra totes les dades que provenen d'aquestes eines. El projecte té una durada de tres anys (2012-2015), situant-se ara en la fase final.

Aquest estudi pretén evidenciar que les TIC en la població geriàtrica tenen un elevat impacte en la prevenció de caigudes, en l’autonomia i la qualitat de vida en persones depenents, amb malalties cròniques i els seus cuidadors.

Objetivos

Desenvolupar i avaluar una plataforma de serveis que utilitzen les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) per detectar les caigudes i prevenir-les en població geriàtrica. Integra professionals de la geriatria, fisioteràpia i neuropsicologia, lligat  a l’àmbit de la dependència i l’envelliment, que inclou intervenció cognitiva.

Pressupost globalTipus de Finançament
2.633.995€Europeo (CIP-ICT-PSP-2011-5)

Resultado

De manera preliminar, s'observa: la intervenció  multidisciplinar sobre la motricitat i  la cognició ha de suposar una reducció major del risc de caigudes que les intervencions aïllades. Els resultats preliminars mostren efectes  entre lleugers  i moderats de la intervenció cognitiva i motora sobre diversos indicadors de processos cognitius.

S'està treballant en aquesta etapa en l' avaluació global dels resultats.