TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inicio > Observatorio > Experiencias en TIC y salud

Experiencias en TIC y salud

← Volver a listado de experiencias

CP-F (Control de Pacients Fumadors)

Estado actual: Pilotaje
Inici: 2010

Descripción

Ajut control deshabituació tabaquisme per SMS

CP-F és una aplicació informàtica per ajudar a deixar de fumar. Es tracta d’un Programa aplicable a hipertensió arterial, ús correcte de medicaments, etc. El principal enemic pels que volen deixar de fumar és el temps: amb el temps va oblidant, no compleix alguna pauta, imprudències ( per un dia no passa res), excés de confiança, falta de contacte ( no poden anar a totes les visites) Això resta efectivitat al tractament.

El programari creat permet, d’una banda, visualitzar en una web de forma automàtica gràfiques evolutives de l’estat del pacient i les situacions de risc, i generar avisos o suggeriments sobre tractaments, fàrmacs i dietes alimentàries mitjançant els sms

El seguiment es fa a través d’enviament de SMS (2-3 cada setmana) sempre amb missatges positius: segur que estàs millor, segur que et canses menys, veus com respires millor, estalvies diners...

Hesoft Group, no limitarà el seu àmbit d’actuació als sistemes de lluita contra el tabac. Precisament, la firma de Cuadrado i Solsona van rebre el 28 de Febrer de 2011 un dels Premis Bancaja 2010 Joves Emprenedors (Categoria Projectes d’Empresa) pel desenvolupament i comercialització d’una aplicació informàtica de control, administració i gestió de pacients hipertensos que està en fase de prova en un centre hospitalari.

Objetivos

Dels tres aspectes que els metges valoren com a bàsics per a la deshabituació al tabac —desintoxicar al pacient de la nicotina, desenganxar-lo a l’hàbit de fumar i aconseguir que aquest procés sigui viscut pel pacient de la forma més còmoda i agradable possible—, els creadors de CP-F consideren que el seu producte incideix especialment en el tercer punt, ja que permet al professional mèdic controlar amb més eficàcia la ”fidelitat” de l’usuari a la disciplina prescrita i facilita alhora que el pacient no abandoni el tractament, ja que se sent “acompanyat, protegit i guiat” durant tot el procés.

Tipus de Finançament
Propio

Resultado

Han fet la prova 200 pacients, més del 90% afirma que els ajuda rebre sms personalitzats amb freqüència per superar l'adicció.