TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inicio > Observatorio > Experiencias en TIC y salud

Experiencias en TIC y salud

← Volver a listado de experiencias

Consulta online

Estado actual: En funcionamiento
Inici: 09/04/2012

Centro promotor: PAMEM
Persona de contacto: Mercè Abizanda González (ELIMINAR)

Descripción

El pacient és seleccionat i captat de forma activa per part del metge/essa o la infermer/era de referència i convidat a entrar a formar part del col·lectiu que gaudirà de consulta electrònica, facilitant-li una paraula clau d’entrada. Trobarà l’accés a l’aplicatiu a la pagina web del seu centre de salut, a on podrà realitzar la consulta i llegir les respostes, previ avís de que ja esta disponible mitjançant un mail a l’adreça que hagi facilitat.

Això no deixaria de ser una forma de comunicació bastant convencional, però la diferencia rau en el registre tant de la pregunta del pacient com de la resposta del professional sanitari a la historia clínica electrònica, ja que el contingut d’aquestes és considerat com un acte sanitari del procés de salut. El professional sanitari que respon és el seu metge o infermera de referència (assignat)

Objetivos

Aquest nou tipus de consulta s’ha plantejat com facilitadora de l’atenció als pacients, especialment als crònics, i com a assegurament d’un registre de tota la informació.

Des de la perspectiva del ciutadà: aconseguir accessibilitat, continuïtat, personalització i autocura del pacient que vulgui adoptar aquest avenç tecnològic evitant els riscos, incomoditats i despeses corresponents als desplaçaments d’ell mateix i/o dels cuidadors.

Des de la vessant dels professionals sanitaris, agilitzem l’atenció, reduim les tasques de escàs valor afegit, optimitzem les agendes i establim un model de presa de decisions compartida.

Tipus de Finançament
Propio