TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inicio > Observatorio > Experiencias en TIC y salud

Experiencias en TIC y salud

← Volver a listado de experiencias

Endobloc Lleida

Estado actual: En funcionamiento
Inici: 2009

Centro promotor: Hospital Universitari Arnau de Vilanova
Persona de contacto: Didac Mauricio (ELIMINAR)

Descripción

Comunitat virtual de professionals relacionats amb malalties endocronològiques (diabetis i altres) de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i d'atenció primària de salut de la Regió amb el suport tècnic del mateix dins de la Plataforma e-catalunya. Hi ha un director del projecte (Cap endocrinologia), una gestora de la comunitat (especialista en entorns col·laboratius)  i una moderadora de la comunitat (metgessa d'atenció primària).

Eina de relació i treball entre professionals de diferents centres i nivells que ha facilitat la participació activa i voluntària per aplicar al model assistencial sanitari, eines de treball col·laboratiu i de telemedicina com les consultes virtuals, e-blog, calendari, e-documents, e-wiki, fòrum i altres processos participatius, com la realització d'enquestes en línia. És la primera experiència d'aquestes característiques que es posa en marxa en el país.

La transmissió de les dades es fa directament des dels medidors Accu-Chek al mòbil (port IR), i des del mòbil a l’ordinador del professional sanitari, mitjançant l’enviament d’un sms. Això evita errors en la transcripció de les dades. El mòbil el proporciona el patrocinador en règim de cessió, des del seu centre sanitari.

Durant el temps que el pacient utilitza el servei, pot fer servir el mòbil també de manera tradicional, amb el seu número de telèfon i operador habitual.

Objetivos

Compartir coneixement, promoure la generació d'idees entre professionals.

Fomentar la relació multiprofessional i treballar en equip per atendre millor els usuaris.

Incrementar resolució a l'atenció primària per al suport dels especialistes hospitalaris.

Optimitzar els recursos especialitzats i de suport a l'atenció primària de salut

Especialitat
Endocrinología
Tipus de Finançament
Español (FIS - Instituto de Salud Carlos III (PI08-90458).)

Resultado

183 professionals integrats a la comunitat a 31/12/2011 que han realitzat 1.129 aportacions amb 14.065 lectures (13,70 lectures per cada aportació al 2011). Disminució de derivacions de visites des de l'atenció primària de salut (no avaluat) i derivacions més orientades (no avaluat) amb increment de la resolució dels professionals de l'atenció primària de salut que formen part de la comunitat.

Increment dels coneixement dels membres de la comunitat que millora l'atenció als pacients (no avaluat) i satisfacció alta amb les eines usades:

90% creu que és un bon model per aplicar a altres especialitats

85% creu que és un bon model per aplicar a altres centres d'atenció primària