TicSalut
Generalitat de Catalunya - Departament de Salut
Inici > Observatori > Experiències en TIC i Salut

Experiències en TIC i salut

← Tornar a llistat d'experiències

WAY, Wearable interfaces for hAnd function recoverY

Estat actual: Pilotant-se
Inici: 01/10/2011 - Final: 30/09/2014

Centre promotor: Institut Guttmann
Persona de contacte: Josep Medina Casanovas (ELIMINAR)

Descripció

WAY és un projecte d’àmbit europeu, finançat pel 7è Programa Marc, que té com a objectiu substituir i/o recuperar la funcionalitat de la mà d’aquelles persones que han patit una amputació o una afectació neurològica (lesió medul·lar, ictus, etc). El projecte es centra en el desenvolupament de tecnologies no invasives que permetin la comunicació bidireccional (sensorio-motora) entre una ajuda tècnica (pròtesi o ortesi) i el cervell del pacient, així com en el desenvolupament de l’ajuda tècnica. Algunes de les línies d’estudi són l’estimulació vibro-tàctil i elect ro-tàctil, a nivell aferent, i el “multi-modal Brain-Computer Interface” (utilitzant EEG, EMG i EOG), a nivell eferent.

Els centres participants són: Scuola Superiore Sant’Anna (coordinadors del projecte, Itàlia), Umea Universitet (Suècia), Eberhard Karls Universitat Tubingen (Alemanya), IDSIA (Suïssa), OSSUR (Islàndia) i l’Institut Guttmann.

Objectius

Substituir i/o recuperar la funcionalitat de la mà d’aquelles persones que han patit una amputació o una afectació neurològica (lesió medul·lar, ictus, etc)

Tipus d'intervencióLínia Pla de SalutEdat de la població
Atenció Especialitzada
Atenció Integral
Un sistema més orientat als malalts crònicsTots
Pressupost globalTipus de Finançament
3M€Europeu (FP7-ICT)

Centres participants: Institut Guttmann